Brasovul are doi campioni nationali la schi alpin

Last Updated on martie 13, 2015

Săptămâna trecută, în cadrul Campionatului Naţional de Schi Copii şi Cadeţi, doi dintre sportivii ASC Corona Braşov au devenit campioni naţionali la probele de slalom uriaş: Diana Renţea la categoria fete, şi Mihnea Olteanu, la categoria cadeţi.

Şi ceilalţi sportivi au obţinut rezultate foarte bune. Erika Andrei, fete, şi Horea Olteanu, băieţi, au devenit vicecampioni naţionali la proba de supercombinată, la care se adaugă alte şase locuri 3 ocupate de sportivii de la ASC Corona Braşov.

,,Este evident că strategia noastră de a selecta sportivi din Braşov şi de a le pune la dispoziţie toată infrastructura necesară pe care o avem în Poiana Braşov, pentru competiţii şi antrenamente, începe să dea rezultate. Este obligaţia noastră să-i susţinem pe aceşti sportivi, dacă vrem să promovăm modele de urmat pentru copiii din Braşov, şi să promovăm sportul ca modalitate de petrecere a timpului liber, a declarat primarul George Scripcaru.

Săptămâna viitoare, în Poiana Braşov, pe pârtia Lupului, se vor desfăşura, pentru al doilea an consecutiv, Campionatele naţionale de schi alpin, seniori şi juniori, organizate în parteneriat de Federaţia Română de Schi-Biatlon şi Primăria Municipiul Braşov, cu următoarele probe: slalom uriaş, slalom şi supercombinata.

,,Mă bucur că şi  în acest an Poiana Braşov este gazda campionatelor naţionale de schi alpin pentru seniori şi juniori, pentru că aceasta reprezintă, în primul rând, o confirmare a infrastructuri de care dispune Braşovul.

Am stabilit, împreună cu domnul primar ca, începând de anul viitor, să facem demersuri pentru a organiza, pe pârtiile din Poiana Braşov, curse pentru seniori şi juniori, sub egida Federaţiei Internaţionale de Schi.

În acest fel vom asigura nu doar menţinerea Braşovului pe harta competiţiilor de schi internaţionale, dar vom avea şi experienţa necesară pentru organizarea în condiţii optime a competiţiilor olimpice din 2020, în cazul în care Braşovul va fi desemnat ca oraş gazdă a Jocurilor Olimpice de Tineret”, a precizat Cătălin Leonte, preşedintele Secţiei Sporturi de iarnă a ASC Corona Braşov.

Previous Story

Brasov: 48 de echipaje vor face spectacol la Tess Rally 44. Vezi aici programul complet:

Next Story

Brasov: Alte 3 zone noi de fitness in aer liber