Brasov: Cel mai mare planetariu din România va functiona in Gradina Zoologica

Last Updated on martie 16, 2015 Braşovul va mai avea un atuu pentru a deveni capitala turistică a României. Cel mai mare Planetariu din România, cu un diametru de 15 metri, va fi amenajat în incinta Grădinii Zoologice din cartierul Noua.

Viceprimarul Ciprian Bucur a anunţat că acesta va fi de două ori mai mare faţă de cele existente acum în ţara noastră. De asemenea, şi din punct de vedere al capacităţii, va fi cel mai mare din ţară, cu un număr de 100 de locuri.

Mai mult, Planetariul din Braşov este singurul amplasat într-o grădină zoologică din Europa.

Acesta va fi dotat cu un sistem de proiecţie 3K (imaginea finală tridimensională este realizată cu două proiectoare, care dau impresia că spectatorii sunt în mijlocul acţiunii), cu o rezoluţie a imaginii de 5 milioane de pixeli, acest sistem fiind folosit de marea majoritate a planetariilor performante din lume, potrivit adevarul.ro.

Celelalte plantearii din România utilizează sistemul 2K (2 milioane de pixeli).

Pe de altă parte, trebuie precizat faptul că Planetariul din Braşov nu va fi dedicat în totalitate astronomiei, ci vor fi proiectate şi filme cu anumite zone de pe planeta noastră: jungla, savana sau adâncul oceanelor.

„La acestea se adaugă o serie de filme de desene animate educative pentru copii. Se vor putea viziona, în timp real, diverse fenomene astronomice, atractivitatea unui astfel de obiectiv fiind una sporită, iar ca exemplu vă pot spune că administratorii planetariului din Piteşti estimează că eclipsa totală de soare de vineri, 20 martie, va aduce în jur de 500 de spectatori!“, mai spune Bucur.

Sistemul permite şi conectarea la camere video din interiorul Grădinii Zoologice, astfel încât privitorii se pot delecta cu imagini de mari dimensiuni, inclusiv din cuştile animalelor periculoase (lei, tigrii etc.), precum şi din oricare alt loc de interes al municipiului.

Vizitatorii pot avea atât imagini în timp real de la diferite evenimente desfăşurate în ora, cât şi informaţii despre obiectivele de interes ale Braşovului.

Previous Story

Brasov: Sala Tronului din Cetatea Fagaras reintra in circuitul turistic

Next Story

Brasov: Dupa Pasti, incep plimbarile cu poneii la Gradina Zoologica