Brasov: Cea mai mare pepiniera din România reintra in lucru

Last Updated on martie 30, 2015 Din această săptămînă se reiau lucrările de amenajare la cea mai modernă pepinieră forestieră din ţară, care aparţine Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt.

Primarul George Scripcaru a emis ordinul de începere a lucrărilor în acest proiect de modernizare a Regiei, realizat pe fonduri europene.

„Este un proiect important pentru noi, deoarece eficientizează gestionarea fondului forestier, iar Regia Pădurilor Kronstadt nu rămîne doar la stadiul de exploatare a pădurii, ci îşi diversifică activitatea“, a declarat primarul George Scripcaru.

Per total, pepiniera Regiei Kronstadt va avea o suprafaţă de 18.714 metri pătraţi şi atunci cînd va funcţiona la capacitate maximă va produce anual peste 87.000 de puieţi de răşinoase şi 18.000 de puieţi de foioase, atît pentru necesităţile proprii ale municipiului Braşov, cît şi pentru vînzare, anunta monitorulexpres.ro

Pînă acum s-au realizat cam 40% din lucrările incluse în proiect, fiind finalizată amenajarea celor trei terase şi parţial, clădirea operaţională şi remiza.

De asemenea, s-au achiziţionat 63 de utilaje care vor fi folosite la pepinieră. Mai rămîn de făcut reţelele de utilităţi, solariul şi solele pentru puieţi, precum şi sistemul de irigaţii.

Investiţia pentru amenajarea pepinierei Regiei Pădurilor Kronstadt se ridică la 4,358 milioane de lei, din care 60% este finanţare nerambursabilă, iar 40% contribuţia municipiului Braşov.

Pepiniera de la Braşov este cel mai mare proiect de acest fel din România.

Proiectarea ei urmăreşte obţinerea unui număr cît mai mare de puieţi la unitatea de suprafaţă, în sortimentele dorite, de calitate corespunzătoare şi cu costuri cît mai mici. Pînă în noiembrie, toate lucrările de amenajare ale pepinierei ar trebui să fie gata.

Previous Story

Brasov: Evenimente la Mall-ul Coresi, duminica 28 martie

Next Story

Brasov: Batalia Mall-urilor. Daca vor fi realizate toate centrele comerciale aflate in proiect, Brasovul va deveni de departe „Capitala mall-urilor“