3 muzee din Brasov risca sa ajunga in strada. Muzeografii din toata tara anunta un protest inedit

Last Updated on martie 23, 2015 Clădirea în care funcţionează Muzeul de Artă şi cel de Etonografie aflată pe bulevadrul Eroilor în plin centrul Braşovului a fost retrocedată Bisericii Evaghelice. Muzeul de Artă şi Muzeul de Etnografie sunt singurele instituţii muzeale din judeţul Braşov recomandate de prestigiosul ghid turistic Michelin şi au anual peste 15.000 de turişti.

Un alt muzeu al cărei clădire a fost retrocedată foştilor proprietar, persoane fizice este este Muzeul Civilizaţiei Urbane, aflat chiar în Piaţa Sfatului.

 

În 25 martie se dă sentinţa definitivă în procesul în care foştii proprietarii au revendicat clădirea, anunta adevarul.ro. Consiliul Judeţean încearcă să ajungă la o înţelegere deoarece a făcut investiţii de 3 milioane de euro în clădire.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean nu exclud varianta să li se recunoască investiţia şi să plătească o diferenţă pentru clădire. Problema mare este aceea că foştii proprietari nu au vrut să recunoască investiţiile făcute şi a fost nevoie de un nou proces. În plus nu există o evaluare a clădirii care să fie făcută înainte de investiţiile Consiliului Judeţean.

Protest al muzeografilor

Faţă de această situaţie în care se află 67 de muzee din toată ţară, muzeografii au decis să protesteze într-un mod inedit.

Anul acesta în 16 mai, în Noaptea Muzeelor în toată ţara va fi un protest faţă de situaţia revendicărilor. Muzeele care vor participa vor acoperi cu o pânză pe care este desenat un pitic, cea mai valoroasă piesă a lor, un fel de semnal că la următoarea vizită muzeul s-au putea să nu mai fie acolo.

Protestul a fost anunţat pe pagina de facebook a evenimentului Noaptea Muzeelor.

Previous Story

Brasov: Cel mai mare Mall din Transilvania se deschide vineri, 27 martie

Next Story

Brasov: Singurul parc cu dinozauri din sud estul Europei se deschide oficial la Rasnov