Video Brasov: Misterele Canionului Sapte Scari. De ce este unic fabulosul canion, desprins acum milioane de ani dintr-o mare si vizitat de dinozauri

(Last Updated On: May 21, 2017)

Se spune că pe vremuri mocanii din Săcele îşi duceau iubitele la canion şi dormeau o noapte acolo. Daca fetele rezistau fără să se plângă atunci erau numai bune de măritat. O altă legendă spune că zona canionului face minuni pentru psihic şi toţi cei care ajung acolo se liniştesc şi se simt încărcaţi de energie.

Istoria Canionul 7 Scări porneşte cu milioane de ani în urmă. Se spune că datează încă din mezozoic şi că pe vremuri aici a fost un fund de mare. În plus, specialiştii spun că este posibil ca aici să fi trăit chiar şi dinozauri.

Cristian Popa de la Regia Pădurilor Săcele se ocupă de promovarea canionului şi stie toate secretele lui. A făcut prima drumeţie la canion pe când avea doar 4 ani. De atunci, a venit de peste 1.000 de ori. Priveliştea l-a fascinat atât de tare, încât a făcut din plăcerea de a veni aici o meserie şi acum se ocupă de promovarea canionului. Turiştii trebuie să afle neapărat legenda locului.

„Se spune că acest canion era locul de promenadă al mocanilor din satul Baciu (Săcele). Legendele transmise din generaţie în generaţie spun că tinerii feciori din sat îşi supuneau iubitele la două probe. Una era să le aducă în plimbare până la canion să vadă dacă sunt puternice şi nu cedează fizic. Apoi, după ce urcau împreună cele şapte scări, stăteau o noapte deasupra canionului. Dacă nu se certau deloc, atunci era meniţi să fie împreună toată viaţa. Mai sunt cupluri de tineri care aud legenda şi vor să o testeze“, povesteşte Cristian Popa. (sursa: adevarul.ro)

Pe lângă peisajul spectaculos, canionul este recunoscut pentru minunile pe care le face asupra psihicului. Se spune că apa din jur şi poziţionarea izvoarelor este o adevărată hitroterapie. Efectele beneficice sunt date şi de aerul extreme de ozonat.

„Acest loc are darul de a te linişti. Am simţit-o şi eu, au simţit-o şi turiştii. Dacă stau aici două-trei ore, îmi încarc bateriile. Aerul ozonat, pentru că suntem la 1.050 de metri altitudine, şi zgomotul făcut de apă sunt o combinaţie extraordinară pentru psihic.

Am vorbit cu un turist din Bucureşti care a venit anul trecut de şapte ori. Mi-a povestit că o jumate de zi aici face cât o săptămână la mare. Recuperarea psihologică este negreşită. Am simţit-o şi eu pe pielea mea“, a mai spus Cristian Popa.

Tu ai fost la Canionul 7 Scări?