Brasov: Andra canta la Festivalul clatitelor

Last Updated on februarie 11, 2015 După o tradiţie germană foarte veche, în fiecare an, înainte de începerea postului Paștelui (conform calendarului Bisericii Evanghelice), la Prejmer se desfășoară evenimentul cunoscut drept „Fasching” (carnaval), supranumit de câţiva ani „Sărbătoarea Clătitelor” sau „Caravana Clătitelor”.

Evenimentul din acest an va avea loc duminică 15 februarie, fiind organizat de Primăria Prejmer, Biserica Evanghelică din Localitate și asociația „Inițiativa Feminină 2006 Prejmer” și susținut de Agenția Metropolitană Brașov. Sărbătoarea va începe la ora 10.00, când din fața remizei Pompierilor va porni „Caravana Clătitelor”.

În cursul zilei, pe scena din centrul localității vor fi concerte de fanfară, programe pregătite de elevii din comună, iar de la ora 16.00 va fi un spectacol oferit de Andra. De asemenea, în Sala Cetate va fi o expoziție de clătite, un carnaval al copiilor și un bal mascat pentru cei tineri. (sursa: mytex.ro)

Aflată la a XI-a ediţie, notorietatea „Sărbătorii clătitelor” este în continuă creştere, evenimentul fiind inclus începând din 2014 în Calendarul  Gastronomic promovat de Autoritatea Naţională pentru Turism. De altfel, anul 2014 a adus creşteri semnificative în rândul participanţilor la acest eveniment, numărul lor ridicându-se la peste 5.500 de persoane, din care două treimi au fost turişti. S-au consumat atunci peste 15.000 de clătite, 1.000 de porţii de tocană de porc mistreţ, 1.500 de cârnăciori săseşti şi s-au băut peste 3.000 de căni de vin.

Previous Story

Brasov: Trei pui de tigru vor fi vedetele anului la Zoo

Next Story

Amintiri din Brasov: Magazinul Star, anii ’80