Amintiri din Brasov: Piata Sfatului, anii ’20?

Last Updated on aprilie 24, 2015 Stiai ca … Maximilian, Valeriu (1895—1945), pictor, s-a născut în comuna Ghimbav, jud. Braşov?

Urmează şcoala primară şi gimna­ziul din Braşov, apoi Şcoala de belle arte din Bucureşti. Incepînd cu anul 1920 a fost profesor de desen şi caligrafie la Liceul ,A. Şaguna” din localitate. Pe lîngă activitatea sa didactică, s-a remarcat ca pictor al peisajului braşovean şi al împrejurimilor.

Acuarelele sale, de un im­presionant lirism, înfăţişează imagini pline de căldură şi prospeţime. în tablourile sale redă într-o suită : Scheii Braşovului, Poiana Braşovului, şi Stejerişul în toate, anotimpurile. Opera sa principală este colec­ţia „Toamnele din pădurea Stejerişului”. A pictat şi flori, cu predilecţie liliac. O parte din tablourile sale se găsesc la Muzeul judeţean Braşov, dar cele mai multe se află în colecţii particulare. Pe lîngă pictură, a făcut diferite schiţe şi desene pentru reviste şi cărţi. In anul 1919 a co­laborat la revista braşoveană Ghimpele. (foto: ebay.com)

Amintiri din Brasov: Piata Sfatului, anii '20? 1

 

Previous Story

Amintiri din Brasov: Actualul Parc Central?

Next Story

(Video) Primaria Brasov vrea sa faca un tunel pe sub Muntele Tampa