Video Brasov: Povestea Revelionului din Piata Sfatului…pe scurt!

Last Updated on ianuarie 1, 2015

Stiai ca… Hedwig, Iohann (1730—1799), botanist si medic, s-a nascut in Brasov la 8 dec. 1730?

Studiile si le-a inceput in localitatea natala, iar dupa moartea tatalui sau s-a mutat la Viena. Dupa ce a trecut prin scolile din Pozsony (Bratislava) si Zittau, in anul 1752, se inscrie la Facultatea de medicina a Universitatii din Leipzig, luandu-si doctoratul in anul 1759 cu lucrarea: De emesi in febribus acutis.

In 1762 se stabileste in Semnitz (azi Banska Stiavnica — Cehia). Pe linga activitatea de medic, s-a afirmat prin cercetarile facute in domeniul botanicii, descoperind componentele sexuale ale criptogamelor.

Opera sa stiintifica cuprinde 33 de titluri, dintre care cele mai cunoscute sint : Vorlaufige Aneige meiner Beobachtungen von den wahren geschlechtteilen der Moose und ihren Fortpflanzung dutch Saamen. Leipzig, 1778 ; Fundamentum bistoriae naturalis muscorum frondosomm, 2 vol. 1782; Teoria generationes et fruc¬tifications plantarum cryptogamicarum Linnaei, Petersburg (Leningrad), 1784, lucrare distinsa cu premiul Academiei din Petersburg. In 1784 practica medicina la Leipzig, iar in 1786 este numit profesor la Universitate.

Ca o recunoastere a valoroasei sale contributii la dezvoltarea stiintelor naturale, unor specii de plante li s-a dat numele sau (ex. Hedwigia balsamifera).

PS: Asteapta 2-3 secunde sa se incarce video 🙂

Previous Story

Video Brasov: Vezi aici Focul de Artificii din noaptea de Revelion, din Piata Sfatului

Next Story

Video Brasov: Revelion in Piata Sfatului