Record de turisti la Cetatea Fagaras, clasata pe locul al doilea in topul celor mai frumoase castele din lume

Last Updated on ianuarie 21, 2015

Dacă în anii trecuţi numărul vizitatorilor depăşea cu greu pragul de 30.000, în 2014 situaţia s-a schimbat. Cetatea Făgăraş a fost vizitată de 55.000 de turişti, iar anul acesta se speră să se ajungă la 100.000 de vizitatori.

Numărul mare de turişti se explică prin promovarea tot mai intensă a cetăţii. Şi faptul că a fost inclusă într-un top întocmit de Hopper, un site dedicat turismului, ca fiind al doilea cel mai frumos castel din lume a ajutat. (sursa: adevarul.ro)

Patru baluri pe an

Cetatea a devenit celebră în momentul în care a fost preluată de Mihai Viteazul. Domnitorul a donat-o soţiei sale, Doamnei Stanca, care a locuit un an la Făgăraş. Aşa a ajuns castelul să fie locaţia cea mai căutată pentru balurile Transilvaniei. A fost perioada de glorie a edificiului.

La Făgăraş se ţineau patru baluri în fiecare an. La petreceri participau toţi nobilii transilvăneni, peste 1.000 de persoane. Istoricii spun că nobilii tăiau şi câte 50 de purcei pentru o petrecere de la care nu lipseau vinul roşu şi dansurile de societate.

Previous Story

Amintiri din Brasov: Hotel Carpati/Aro, anii 60-70?

Next Story

Amintiri din Brasov: Hotel Sport din Poiana Brasov, anii ’80