Peste 560.000 de turisti au vizitat Castelul Bran in 2014

Last Updated on ianuarie 15, 2015

Peste 560.000 de turişti, în mare parte străini, au vizitat Castelul Bran, anul trecut, cu aproximativ 8% mai mulţi decît în 2013. Obiectivul turistic din judeţul Braşov se află pe locul trei în topul preferinţelor turiştilor, după Muzeul „Antipa“ şi Muzeul Satului. 63% dintre vizitatori au fost cetăţeni străini, după cum spune Alexandru Prişcu, reprezentant al administraţiei Castelului Bran.

bran-iarna

„Există un calendar al evenimentelor pe care le acoperim în fiecare an, la care se adaugă şi alte evenimente noi pe care le promovăm prin intermediul ghizilor şi al agenţiilor de turism.

Se observă o schimbare în bine, mai ales datorită faptului că imaginea României s-a schimbat în optica străinilor. Am avut şi o promovare mai bună, prin participarea la tîrguri de turism internaţionale, şi sperăm că vom avea şi o infrastructură mai bună pentru a atrage mai mulţi turişti.

Chiar acum ne pregătim pentru a participa la Tîrgul de turism din Stuttgart, Germania, care se va desfăşura în perioada 17-25 ianuarie“, a spus Prişcu. (sursa: monitorulexpres.ro)

Chiar dacă în ceea ce priveşte numărul de turişti, castelul lui Dracula este pe locul trei, după Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ şi Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti, ca venituri din vînzarea de bilete, Branul se situează „indiscutabil pe locul întîi“, susţine Alexandru Prişcu.

Preţul unui bilet de intrare la Castelul Bran este de 30 lei pentru adulţi, 20 lei pentru persoanele de peste 65 de ani, 15 lei pentru studenţi şi 7 lei pentru elevi. Pentru grupuri de elevi de peste 20 de persoane, biletul de intrare este de 5 lei/persoană. Intrarea este liberă pentru persoanele cu dizabilităţi şi instituţionalizate.

Previous Story

(Video) Zbor cu Paramania in Poiana Brasov :)

Next Story

Amintiri din Brasov: Lacul din Poiana, anul 1966