Last Updated on decembrie 29, 2014
După ninsorile din ultimele zile, toate pîrtiile din Poiana Braşov s-au deschis pentru schiat. Dacă pînă acum erau funcţionale doar părţile superioare ale pîrtiilor din masivul Postăvarul, acum se poate schia inclusiv pe pîrtiile Bradul şi Stadion.
Prima dintre pîrtiile domeniului schiabil din Poiană pe care se poate schia, atît în partea superioară cît şi în partea inferioară, este Drumul Roşu, pe care stratul de zăpadă este între 30 şi 40 de centimetri.
În acest week-end, pentru înzăpezirea artificială a pîrtiilor s-au folosit aproximativ 10.000 de metri cubi de apă. În total, de la începutul sezonului s-au folosit 50.000 de metri cubi de apă pentru instalaţiile de zăpadă, anunta monitorulexpres.ro
Drumul Roşu, prima pîrtie deschisă integral
Drumul Roşu este prima dintre pîrtiile din Poiana Braşov deschisă integral, atît în partea superioară cît şi în partea inferioară. Avînd în vedere ninsoarea şi temperaturile scăzute din ultimele două zile, firma care administrează domeniul schiabil din Poiana Braşov a reuşit să finalizeze amenajarea pîrtiei Drumul Roşu pe toată lungimea ei. Stratul de zăpadă are 40 de centimetri în partea superioară şi 30 de centimetri în partea inferioară. Drumul Roşu are punctul de plecare la altitudinea de 1.765 de metri în masivul Postăvarul, iar sosirea, la 1.050 de metri (715 metri diferenţă de nivel). Această pîrtie este considerată medie spre uşoară, ca grad de dificultate, avînd o lungime de 4.752 de metri şi o lăţime de 22 de metri, cu cinci variante de 2.100 de metri, în total.
Bradul şi Stadion, bune pentru schiori
În afară de Drumul Roşu, în Poiană se schiază în condiţii excelente şi pe celelalte pîrtii din zona superioară a masivului Postăvarul, respectiv pe Kanzel, Sulinar, Lupului şi Subteleferic, stratul de zăpadă fiind între 50 de centimetri, pe Kanzel, şi 40 de centimetri pe celelalte pîrtii. Din această săptămînă a început să se schieze şi pe cele două pîrtii de începători din Poiană – pe Bradul şi pe Stadion, unde stratul de zăpadă este de 20 de centimetri. Cele două pîrtii au lungimi de 430, respectiv 612 metri şi oferă o zonă foarte bună pentru cei care vor să înveţe să schieze.
Părţile inferioare de pe Sulinar şi Subteleferic se deschid după Anul Nou
În curînd se va putea schia şi pe zonele inferioare ale pîrtiilor Sulinar şi Subteleferic, după cum anunţă administratorii domeniului schiabil din Poiană. În aceste zile se lucrează la înzăpezirea artificială a segmentului inferior al celor două pîrtii, pentru ca imediat după Revelion ele să poată fi folosite în întregime. Pîrtia Sulinar, cotată cu grad de dificultate medie, are o lungime de 2.820 de metri şi lăţimea medie de 35 de metri, cu diferenţă de nivel de 635 de metri între punctul de plecare (la altitudinea de 1.705 metri) şi cel de sosire (altitudinea de 1.070 metri). Sulinarul oferă încă cinci variante de schiat, care au în total 2.775 de metri. Subteleferic, una dintre cele două pîrtii din Postăvarul cu grad ridicat de dificultate, are o lungime de 2.200 de metri şi încă 695 de metri pe cele două variante ale sale şi diferenţă de nivel de 650 de metri între altitudinea de plecare (de la 1.700 de metri) şi altitudinea de sosire (1.050 metri).