Rasnovul va organiza o noua Cupa Mondiala la sarituri cu schiurile pentru fete

Last Updated on decembrie 19, 2014

Rașnovul a primit din partea Federaţia Internaţională de Schi-Biatlon dreptul de a organiza Cupa Mondială pentru fete la sărituri cu schiurile şi în sezonul viitor, în perioada 7-8 februarie 2015.

schiuri

Numărul mare de spectatori și interesul media a convins federația că Râșnovul este locul potrivit pentru această competiție. „Am avut două locaţii în premieră în circuitul Cupei Mondiale, Rusia şi România (Râşnov). Ambele evenimente au adus un număr mare de spectatori, iar interesul media a fost crescut. A fost o atmosferă frumoasă, precum la etapele disputate în Slovenia şi Japonia”, a afirmat Chika Yoshida, reprezentantul Federației Internaționale de Schi-Biatlon, citat de bzb.ro.

Planurile de dezvoltare la Râșnov sunt mari, primarul Adrian Veștea fiind determinat să construiască și o trambulină K120 pentru a atrage competiții și sportivi de talie mondială îm România.

„Este foarte important să ne dezvoltăm, pentru că astfel devenim mult mai interesanţi pentru competiţiile internaţionale. Vrem să construim o trambulină K120, lucrăm la proiect şi discutăm cu partenerii noştri privaţi, care ne-au susţinut pentru demararea proiectului olimpic pentru săriturile cu schiurile de la Râşnov. Sperăm ca ei să finanţeze realizarea proiectului pentru K120, iar pentru construirea trambulinei să obţinem fonduri europene nerambursabile. Ca primărie, noi susţinem de la bugetul local practicarea unui sport naţional, şi ar fi bine ca autorităţile centrale să sprijine mai mult aceste discipline sportive”, a declarat Adrian Veştea.

Previous Story

Video: Poiana Brasov – Brasov – Rasnov, zilele acestea

Next Story

Concert la Biserica Neagra, vineri 19 decembrie