Brasov: Cine schimba tricolorul de pe Tampa?

Last Updated on decembrie 23, 2014

De cîteva zile, tricolorul de pe Tîmpa a rămas în două culori. Se pare că vîntul din ultima perioadă a „smuls“ partea de culoare roşie a steagului României, iar pînza s-a oprit în crengile unui copac. Responsabil de arborarea simbolului României este Consiliul Judeţean Braşov, dar nimeni nu a observat pînă în prezent „defecţiunea“.

steag

Prefectul judeţului, Romer Ambrus Sandor Mihaly, a precizat că, probabil, vîntul se face vinovat de starea tricolorului şi că se vor lua măsuri imediate de înlocuire a drapelului. „Sincer să fiu nu am remarcat. Probabil că în weekend s-a întîmplat, din cauza vîntului. O să luăm măsuri şi va fi înlocuit în cel mai scurt timp posibil“, a spus prefectul, citat de monitorulexpres.ro

Potrivit GH 1157/2001 pentru aprobarea „Normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României“, art. 24 constituie contravenţie arborarea drapelului României de altă formă, cu alte dimensiuni, alte modele şi cu altă intensitate a culorilor decît cele stabilite potrivit legii precum şi arborarea drapelului României în stare necorespunzătoare.

Contravenţiile se sancţionează cu amendă de la 5.000.000 lei la 15.000.000 lei, iar constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzii se fac de către „persoane împuternicite de ministrul administraţiei publice, de către prefect sau de împuterniciţii acestuia şi se aplică conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, primarului, preşedintelui consiliului judeţean, precum şi persoanei fizice sau juridice vinovate de săvîrşirea contravenţiei“.

Previous Story

Brasov Video. Mos Craciun a venit cu elicopterul

Next Story

(VIDEO) Rasnovul intra in elita mondiala a sporturilor de iarna