Prin Brasov : Parcul Eroilor

Last Updated on noiembrie 19, 2014

Stiai ca … Andreas Corvus de Corona, (sec. XV) a fost un tipograf brasovean in Venetia?

Ii întîlnim numele în prezentarea cărţii : Expositio evangeliarum de Albertus de Padua, apărută la Veneţia în anul 1477. Aici se găsesc menţionaţi tipografii Adam de Rotweil şi Andreas de Corona. Exercitarea meseriei de tipograf în Veneţia face să-i apară din nou numele în Breviarium Olomucense, de astă dată alături de al tipografilor Martinus Burccnsis de Szeidino şi al lui Conradus Stahcl de Blaubeuren.

Cînd Matei Corvin înfiinţează tipografia de la Briinn (Brno), sînt chemaţi meşteri din Veneţia, printre care şi Andreas de Corona. Aici tipăreşte, împreună cu Martinus Burcensis de Szeidino, Cronica Hungarorum a lui Turoczi, apărută în 1488, lucrare împodobită meşteşugit cu gravuri în lemn. Andreas. s-a întors la Veneţia în 1496. In documentele publicate în Archivio Vencto din 1882 şi 1887 se mennţionează : ,.Andreas olim Sigismundi Corui inxisor literarum stampe”.

parcul eroilor foto maceasa

Previous Story

Revelionul in Poiana Brasov si pe Valea Prahovei, de patru ori mai scump ca in Bulgaria. Un sejur de 4 nopti costa si 1800 de euro

Next Story

Prin Brasov: Piata Unirii :)