Poiana Brasov: Partiile vor fi practicabile de la 1 decembrie

Last Updated on noiembrie 25, 2014

Domeniul schiabil din Poiana Braşov va fi pregătit pentru sezonul de iarnă pînă la sfîrşitul acestei luni, anunta monitorulexpres.ro. Pînă la acest moment au fost montate plasele şi gardurile de protecţie pe marginea pîrtiilor şi s-au montat balizele şi semnele indicatoare.

Potrivit purtătorului de cuvînt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, firma care deţine contractul de întreţinere a pîrtiilor din Poiana Braşov a făcut pînă la acest moment revizia pentru sistemul de tunuri şi lănci de zăpadă şi pentru sistemul de transport al apei şi aerului. „În prezent se verifică staţiile de pompare a apei şi cele patru utilaje folosite pentru tasarea zăpezii“, a declarat Sorin Toarcea.

vgvg

De întreţinerea pîrtiilor din Poiana Braşov, atît pe timp de vară cît şi pe timp de iarnă, se ocupă SC Comprest SA, firma care a depus o ofertă de 11,785 milioale lei fără TVA, faţă de estimarea de 12 milioane lei, şi a cîştigat astfel licitaţia organizată de Primăria Municipiului Braşov în această vară. Contractul are o valabilitate de patru ani şi presupune lucrări de întreţinere în extrasezon (cosirea ierbii, fertilizarea solului, montarea plaselor de protecţie, repararea împrejurimilor lacului şi întreţinerea sistemelor de drenaj).

De la 1 decembrie pînă la 15 aprilie, compania trebuie să ia toate măsurile pentru a se asigura că pîrtiile sînt bune de schiat. Per total, în baza acestui contract este întreţinută o suprafaţă de 84 de hectare, cu 24 de kilometri de pîrtii.

În ceea ce priveşte transportul pe cablu, cele două instalaţii aflate în proprietatea Municipalităţii- telescaunele Ruia şi Lupului, avînd 6 respectiv 4 locuri, vor fi administrate de Ana Teleferic, în baza unui contract în valoare de 2,54 milioane lei, fătă TVA, pe o perioadă de patru ani. Ana Teleferic trebuie să facă revizia instalaţiilor şi să se ocupe de procedura pentru obţinerea avizelor de funcţionare.

Previous Story

Junii Brasovului te invita de 1 Decembrie in Piata Unirii

Next Story

Brasov: A fost adus Bradul de Craciun in Piata Sfatului, in aceasta dimineata