Brasov: A fost inaugurat si terminalul RAT de la Rulmentul

Last Updated on noiembrie 8, 2014

Cel de-al doilea terminal din oras, din cel 5 terminale ale Regiei de Autonome de Transport Braşov modernizate în cadrul Proiectului „Amenajarea de staţii capăt de linie pentru mijloacele de transport în comun”, de pe strada 13 Decembrie,  a fost dat in folosinta vineri, odata cu inaugurarea facauta de primarul George Scripcaru.

Prin implementarea proiectului au fost amenajate cinci staţii capăt linie R.A.T., care nu mai corespundeau cerinţelor actuale de mediu, sanitar-igienice, de confort şi de capacitate,  în următoarele locaţii: Str. Hărmanului, Str. Poienelor,  B-dul Saturn,  Str. 13 Decembrie, Str. Brazilor.

Clădirile au fost realizate în stil clasic, din cadre de beton armat şi monolit şi pereţi portanţi, prevăzute cu termoizolaţie şi placate pe faţadele principale cu lemn, în vederea integrării în spiritul construcţiilor montane. Copertinele sunt continue pentru 4 locaţii, şi individuale pentru locaţia din Str. Brazilor, datorită suprafeţei mici a terenului. Acoperişurile se vor realiza din ferme metalice, iar învelitorile pe structuri metalice tip fagure cu tablă pe structură de lemn şi panouri sticlă pe structură metalică.

„Proiectul nostru de dezvoltare a transportului în zona metropolitană începe să capete consistenţă şi pas cu pas vom stabili legături cu toate localităţile din zona metropolitană. Acest terminal va asigura legătura şi cu comunele Sânpetru şi Bod, astfel încât cetăţenii din cele două comune, dar şi cei din Vâlcele, vor putea ajunge mult mai uşor în interiorul oraşului. Şi la acest capăt de linie am amenajat locuri de parcare, peste 50, pentru cei care vin cu autoturismele proprii, dar am prevăzut şi locuri de parcare pentru microbuze, pentru transportul în comun din aceste localităţi.”,  a declarat primarul George Scripcaru.

(foto: Primaria Brasov)

Previous Story

Amintiri din Brasov: Piata Sfatului, anii ’70

Next Story

Prin Brasov. Mai de vara :)