Brasov: Ursii de la Zarnesti vor fi vedetele zilei pe Discovery de 1 decembrie

Last Updated on noiembrie 29, 2014

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Discovery Channel vine cu o grilă specială de programe, difuzând episoade filmate în România ale unora dintre cele mai cunoscute emisiuni. Episoade speciale din “Sanctuarul urşilor”, “Tehnici esenţiale de supravieţuire”, “Supravieţuire în doi” şi “Supravieţuire extremă cu Ed Stafford” aduc în prim plan poveşti fascinante despre România.

uris

Ţinutul lui Dracula, Transilvania, urşii bruni, labirintul de peşteri întunecate şi stâncile periculoase din Munţii Carpaţi sunt doar câteva dintre atracţiile care i-au fascinat pe producătorii unora dintre cele mai cunoscute emisiuni difuzate pe Discovery Channel.

Vedete precum Bear Grylls şi Ed Stafford au explorat diverse zone ale ţării, demonstrând că România are ţinuturi sălbatice, ce reprezintă o adevărată provocare chiar şi pentru cei mai curajoşi experţi în supravieţuire, potrivit unui comunicat  al Discovery citat de Mediafax. (sursa: adevarul.ro)

„Sanctuarul urşilor“, un documentar de şapte episoade  va fi difuzat pe 1 decembrie, începând cu ora 08.05. Emisiunea urmăreşte povestea urşilor bruni care trăiesc  în cea mai mare rezervaţie de urşi din Europa, aflată la Zărneşti. Aici sunt acum 78 de urşi, care trăit în captivitate şi au fost salvaţi de Asociaţia Milioane de Prieteni. Spaţiul a fost amenajat astfel încât urşii să aibă parte de un mediu cât mai apropiat de habitatul natural. Animalele au bârloguri şi „piscine”, iar mâncarea le este plasată în anumite locuri, astfel încât animalul să facă efortul s-o caute.

Rezevaţia este acum deschisă  de marţi până duminică, iar turiştii o pot vizita cu trenuleţul special şi însoţiţi de ghid. Un bilet de intrare este 40 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

Previous Story

Tarifele la transportul pe cablu in Poiana Brasov raman neschimbate in acest sezon de iarna

Next Story

Poiana Brasov, imagini de poveste. Vezi aici o Galerie Foto de zilele trecute :)