Brasov: Saptamana portilor deschise la Prima Scoala Romaneasca, Sala „Anton Pann”

Last Updated on noiembrie 5, 2014

La aniversarea a 220 de ani de la naştere şi 160 de ani de la moartea poetului, compozitorului, profesorului şi folcloristului Anton Pann, sala care îi poartă numele de la Muzeul Primei Şcoli Româneşti din Şchei va putea fi vizitată timp de o săptămână.

Timp de o săptămână, elevii braşoveni sunt aşteptaţi la Prima Şcoală Românească pentru a-l omagia pe marele scriitor şi compozitor bisericesc Anton Pann. Săptămâna porţilor deschise pentru Sala „Anton Pann” îşi propune să-l omagieze pe acesta prin lecturarea unor texte din cărţile lui şi prin expuneri privind viaţa şi opera sa.

prima-scoala

„Bunicii noştri cunoşteau poveştile lui Anton Pann şi le povesteau nepoţilor. La şcoală se învăţa foarte mult despre Anton Pann, era un fel de Eminescu al nostru, mai ales că a fost autorul a 65 de cărţi, un palmares pe care nu îl cunoaştea niciun scriitor european la acea vreme”, a precizat profesorul preot Vasile Oltean, directorul muzeului Prima Şcoală Românească. Copiii prezenţi la Prima Şcoală Românească au putut afla foare multe despre Anton Pann. (sursa: bzb.ro)

Profesor la la Prima Şcoală Românească
Născut în Sliven, Bulgaria, Anton Pann a fost profesor de trei ori la Prima Şcoală Românească din Şcheii Braşovului iar cele 65 de cărţi scrise de acesta pot fi admirate de cei care calcă pragul sălii ce poartă numele scriitorului. Sala de clasă „Anton Pann” aminteşte de popasurile repetate ale marelui povestitor Anton Pann, de la care s-au păstrat valoroase cărţi şi documente, dar şi de şcoala veche, care în tot timpul existenţei sale, a fondat un nucleu al culturii, tipărindu-se cele dintâi cărţi în limba română.

Previous Story

Brasovul are de astazi cel mai modern terminal RAT

Next Story

Brasov: Fa-ti masina praf la primul circuit de monstertruck si crash din Romania!