Brasov: Locul de joaca „aviatic” va fi deschis in zilele urmatoare

Last Updated on noiembrie 4, 2014

Locul de joacă cu tematică aeronautică din Centrul Civic mai are de aşteptat cîteva zile pînă va fi pus la dispoziţia copiilor. În această săptămînă, la Braşov va veni un specialist care va omologa elementele din acest parc.

555

„Fiecare element va fi evaluat în vederea obţinerii avizelor necesare. Procedura este necesară deoarece parcul aeronautic din Centrul Civic este unicat, majoritatea elementelor au fost confecţionate special pentru el şi nu au fost standardizate şi omologate pînă acum. Procedura de omologare nu se putea face decît după montarea elementelor, aşa că acum sîntem în această fază. Interesul nostru şi al firmei partenere care a construit acest parc de joacă este de a le oferi copiilor nu numai un loc de joacă modern şi original, ci şi care să le garanteze siguranţa celor mici. Sperăm ca în cel mai scurt timp să încheiem şi această procedură, iar copiii să se bucure cît mai repede de acest loc”, a declarat purtătorul de cuvînt al Primăriei, Sorin Toarcea.

Avion gigant cu elemente de joacă

Amenajarea locului de joacă cu tematică aeronautică din Centrul Civic a început în acest an şi a fost realizată printr-un parteneriat privat cu firma Premium Aerotec.

Elementul central al locului de joacă este un avion de 20 de metri lungime şi 15 metri lăţime, la nivelul aripilor. În partea din spate a navei centrale, copiii se vor putea căţăra pe un perete special, care reprezintă şi una dintre căile de acces în aeronavă, alături de scări şi de un tobogan închis de 15 metri. Alţi doi pereţi de căţărare au fost amenajaţi la nivelul aripilor. Podelele din interiorul avionului au forma unor podeţe din lemn, care vor da senzaţia de mişcare.

În jurul avionului va exista şi o „pistă“ din material cauciucat. Un alt element din locul de joacă va fi turnul de control cu tobogan, în care copiii vor urca fie pe scări, fie pe un panou pe care se vor putea căţăra cu ajutorul unei frînghii. Alte două tobogane – unul descoperit şi unul acoperit – vor porni din corpul unei rachete.

Pe laturile parcului sînt amplasate leagăne cu bară de protecţie, pentru cei mai mici dintre copii, iar de jur-împrejur sînt bănci, astfel ca părinţii şi bunicii să-i poată supraveghea îndeaproape pe cei mici.

Previous Story

Transfagarasanul este inchis. Vezi aici cat mai costa telecabina pana la Balea Lac

Next Story

Brasovul are de astazi cel mai modern terminal RAT