Se mai face? Autostrada Comarnic-Brasov si-a schimbat traseul. Alte studii, alti bani

Last Updated on octombrie 13, 2014

Negocierile cu Aktor-Vinci, cîştigătorul licitaţiei pentru autostrada Comarnic-Braşov, au dus la modificarea traseului iniţial al autostrăzii. De asemenea, acordul de mediu trebuie actualizat. Termenul asumat de stat de semnare a contractului şi de demarare a lucrărilor deja a expirat, scrie economica.net.

Imediat după preluarea mandatului de la Transporturi, în iulie, Ioan Rus a declarat, într-un interviu, că aşteaptă luna septembrie pentru a face un bilanţ pe proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov.

Mai precis, să decidă dacă se semnează contractul cu consorţiul cîştigător al licitaţiei din decembrie 2013, Aktor-Vinci. „Ori ne ducem înainte, ori ne ducem înapoi“, spunea ministrul. Luna următoare, în augut, acesta a îndulcit tonul. „În ceea ce priveşte finanţarea, se pare că au găsit bani (constructorii – n.r.). Ei ne asigură că au tot ce este necesar”, arăta Rus citat acum de economica.net.

444

Proiectul are probleme

Acum sîntem la mijlocul lunii octombrie şi nimic nu s-a întîmplat la Comarnic-Braşov, Mai mult, potrivit CNADNR, proiectul are probleme. „În urma derulării procedurii de dialog competitiv pentru atribuirea Contractului de concesiune de lucrări publice privind proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea Autostrăzii Bucureşti – Braşov, tronsonul Comarnic – Braşov, aliniamentul Autostrăzii Comarnic – Braşov a suferit modificări, astfel în conformitate cu prevederile legale este necesară actualizarea Acordului de Mediu”, se arată în răspunsul Companiei de Autostrăzi pentru economica.net. Practic, din ceea ce spune CNADNR, proiectul a suferit modificări de traseu.  (sursa: monitorulexpres.ro)

Sursa citată a încercat să afle în ce constau aceste modificări, însă nu a primit niciun răspuns. Este de presupus că un nou traseu convenit, ce presupune noi studii tehnice, noi acorduri de mediu de obţinut şi noi discuţii cu băncile finanţatoare, extinde considerabil termenul pînă la care ar trebui să fie semnat contractul cu Aktor-Vinci. Or, ministrul Ioan Rus, în mai multe ieşiri publice, a declarat că statul român nu mai poate aştepta la nesfîrşit cu acest proiect şi că o decizie, oricare ar fi ea, ar trebui să fie luată urgent.

Previous Story

Brasov. Cazul Cancescu: 5 functionari de la CJ sint urmariti penal. Ii cunosti?

Next Story

Noua tehnologie Wi-Fi dezvoltata de Samsung. Transferul de date, de cinci ori mai rapid