Brasov: Primaria instaleaza in oras noi rastele pentru biciclete

Last Updated on octombrie 18, 2014

După ce în primele zile la Grădina Zoologică Braşov au mers foarte mulţi biciclişti, edilii municipiului au luat decizia instalării unor rasteluri pentru parcarea bicicletelor. Dispozitivele, în număr de şase, care, în total, au 24 de locuri, au fost montate la intrarea în parcarea de lângă acest obiectiv.

biciclete

În ultima perioadă municipalitatea braşoveană a montat rastele în mai multe locuri din zona centrală a oraşului. Astfel, în apropierea Primăriei au fost instalate patru astfel de dispozitive, cu câte trei locuri fiecare. În perioada următoare, vor mai fi instalate alte rastele în faţa unor instituţii publice din Centrul Vechi şi Centrul Civic.

Specialiştii municipalităţii efectuează şi un studiu privind amenajarea şi extinderea infrastructurii pentru biciclişti. „Scopul nostru este ca în oraş să avem o reţea coerentă, iar traseele să fie legate între ele. Ne dorim ca braşovenii care se deplasează cu bicicleta să poată ajunge în cele mai importante zone ale oraşului”, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Sursa citată a precizat că oficialii Poliţiei Rutiere au recomandat ca la elaborarea acestui document să fie luată în calcul şi posibilitatea ca aceste piste să fie separate de zonele destinate circulaţiei pietonilor şi a autovehi-culelor, cel mai probabil prin instalarea unor borduri.

Primarul George Scripcaru a precizat că studiul ar trebui să fie terminat până la deschiderea axelor de finanţare europeană pentru ciclul bugetar 2014-2020: „În baza acestui studiu, vrem să accesăm fonduri europene pentru amenajarea unor piste atât în oraş, cât şi cu posibilitatea de extindere în Zona Metropolitană”. (sursa: mytex.ro)

În oraş sunt în prezent şase piste pentru biciclişti, cu o lungime de aproximativ 9,6 km, cea mai lungă (pe ruta Făget-Saturn) având o lungime de peste 4,3 km, iar cea mai scurtă-170 m, pe Strada Băilor.

Previous Story

BRASOV. Bazar multicultural in Piata Sfatului

Next Story

Rezultatele sondajului in care Ponta este doar pe 3