Poiana Brasov: Cabana Postavaru a implinit 131 de ani

Last Updated on octombrie 4, 2014

Puțini sunt turiștii care, ajungând în Masivul Postăvarul iarna la schi sau vara în drumețiile montane, să nu poposească pentru un ceai, un vin fiert sau chiar un prânz la Cabana Postăvaru, situată la altitudinea de 1605 metri în masivul cu același nume din Poiana Brașov.

Cabana a împlinit în acest an 131 de ani de când a apărut pe creasta muntelui și este singura cabană montană rămasă din cele 56 pe care Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor (SKV) înființată în 1880 la Sibiu le avea în administrare.

“Este singura cabană care a rămas în picioare și care este în administrarea SKV-ului. Cabanele au fost construite cam prin toate masivele din țară, dar cele mai multe dintre ele s-au deteriorat de-a lungul timpului și au dispărut pur și simplu, altele au fost revendicate. Turiștii care merg pe munte, iubitorii muntelui, cei care se află pe traseele montane atât iarna, cât și vara au nevoie de un loc pentru odihnă sau pentru o mică gustare. Încercăm să vedem ce se mai poate recupera, dar este foarte dificil”, a declarat pentru AGERPRES administratorul Cabanei Postăvaru, Rolf Truetsch.

Cabana Postăvaru a fost construită între anii 1881 și 1883 după ce secțiunea brașoveană a SKV a construit și marcat două drumuri în masiv. Drumul roșu care pornește de la actuala Capra Neagră din Poiana Brașov și Drumul albastru care pleacă de pe Muntele Tâmpa peste Creasta Crucur. (foto: cabanapostavaru.ro)

Previous Story

Brasov: O noua premiera pentru Spitalul Sf. Constantin

Next Story

BREAKING NEWS Brasov: Perchezitii DNA de amploare la Aristotel Cancescu si mai multi oameni de afaceri din oras si functionari!