Cetatea Rasnov: Beton turnat din elicopter pentru liftul cu cremaliera

Last Updated on octombrie 1, 2014

Ţinând cont că utilajele de mari dimensiuni nu aveau acces pe dealul cetăţii, din cauza înălţimii şi a terenului accidentat, iar excavările s-au făcut doar manual, pentru turnarea fundaţiilor pilonilor de susţinere s-a cerut ajutorul unui aparat de zbor echipat special

elicopter-rasnov

Operaţiune spectaculoasă ieri la Râşnov. Ţinând cont că pe şantierul liftului cu cremalieră, care va lega centrul oraşului de cetate accesul cu utilaje de mari dimensiuni era imposibil, din cauza terenului accidentat, singura soluţie pentru a se putea turna pilonii pe care vor fi montate şinele a fost să se apeleze la ajutorul unui elicopter utilitar. Elicopterul a zburat întreaga zi deasupra Râşnovului şi a făcut aproape 100 de drumuri ca să toarne cei aproape 40 de metri cubi de beton. Până acum, operaţiunile de excavare s-au executat manual şi chiar şi roca a fost spartă tot manual, numai că în cazul cimentului lucrurile erau puţin mai complicate. (sursa: bzb.ro)

Lucrările se vor finaliza până de Crăciun
Liftul va avea o lungime de 165 de metri şi va urca la alţi 96 de metri, diferenţă de nivel. Lucrările de amenajare a liftului, care au o valoare de 10.718.447 de lei, se vor finaliza conform promisiunilor constructorului la începutul lunii decembrie. Autorităţile speră ca liftul să fie inaugurat anul acesta, chiar de Crăciun, deşi termenul limită în primăvara anului viitor.

„Dorim să optimizăm transportul din şi dinspre Cetate către centrul oraşului. Vrem ca turiştii care ne vizitează oraşul să aibă o cale de acces cât mai facilă spre acest obiectiv. Vrem să facem acest proiect din dorinţa de a-i păstra pe turişti cât mai mult în staţiunea turistică Râşnov. Deşi termenul de finalizare al lucrărilor este luna martie a anului 2015, sper şi sunt convins că Moş Crăciun va circula cu trenuleţul cu cremalieră şi le va aduce cadouri copiilor”, a subliniat primarul Râşnovului Adrian Veştea.

Previous Story

Aeroportul Brasov: Plimbare cu masina pe pista aeroportului in asteptarea avioanelor

Next Story

Iarna asta te asteptam in vacanta la Poiana Brasov, cazare gasesti si la Pensiunea Heraldic Club