Brasovul a atras cei mai multi turisti straini in primele sapte luni din 2014

Last Updated on octombrie 3, 2014

Potrivit ultimelor statistici, în primele şapte luni  la Braşov au venit 52.627 de turilti străini. Pe locul al doilea se află Sibiul cu 43.565 de vizitatori străini, iar pe locul al treilea Timişul cu 41.684 de turişti străini. Capitala a fost scoasă din acest top deoarece în Bucureşti se practică mult turismul de afaceri. Braşovul a fost şi anul trecut lider în ceea ce priveşte turiştii străini cu 119.000 de vizitatori.

10710571_281347262075534_4586155101154106196_n

(foto: Visit Braşov)

Cei mai mulţi turişti străini care au vizitat România sunt germanii, aceştia fiind urmaţi de italieni şi francezi . Locurile patru şi cinci sunt deţinute de Ungaria şi Israel. Statiticile arată că străinii stau în medie în România câte două zile şi prefer hotelurile de 4 şi 5 stele.

La Braşov cele mai vizitate obiective turistice au fost Castelul Bran, Cetatea Râşnov, Biserica Neagră şi central vechi, dar şi Casa Sfatului.

Castelul Bran este cel mai vizitat obiectiv turistic al României şi a avut nu mai puţin de 490.000 de turişti. Castelul face profit un million de euro pe an din vânzarea de bilete, organizarea de evenimente private şi suveniruri. Cetatea Râşnov esteal doilea cel mai vizitat obiectiv turistic din Braşov, după Castelul Bran. A avut peste 200.000 de turişti. (sursa: adevarul.ro)

Din municipiul Braşov, cele mai vizitate obiective turistice sunt Biserica Neagră şi Casa Sfatului.  Biserica Neagră este cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din sud-estul Europei. Biserica Neagră este celebră nu doar prin dimensiunile sale, ci şi prin faptul că aici se află cel mai mare clopot din România, un clopot din bronz care cântăreşte şase tone. Corul susţinut de contraforţi exteriori, decoraţi cu edicole care adăpostesc statui de sfinţi, constituie unul din puţinele exemple de acest tip din Transilvania.

Piaţa Sfatului este un alt obiectiv turistic major al Braşovului. Terasele cochete, aerul mediaval, fântâna spectaculoară şi sutele porumbei atrag sute de mii de turişti. Strada Reblicii aflată în apropiere este una dintre cele mai căutate artere de shopping. Tot în centrul vechi turiştii mai pot vizita vechile bastioane, Poarta Schei, Alee de Sub Tâmpa şi pot urca cu telecabina pe muntele cu acelaşi nume.

Previous Story

Brasov: Old COURT Inn Bran – presentation for travelers

Next Story

Un actor brasovean la Hollywood: Bob Curwood