Brasov: Prize pentru masini electrice in parcarea de la Parcul Central

Last Updated on octombrie 22, 2014

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a prezentat miercuri, 22 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul pilot pentru montarea de prize de încărcare a vehiculelor electrice şi hibrid în parcările publice din municipiu, utilizând infrastructura de iluminat public. Facilitatea este oferită în cadrul proiectului de telegestiune a iluminatului public, aflat în implementare.

priza-masina

„Noul sistem de telegestiune a iluminatului public din Braşov, pe care îl implementăm în această perioadă, permite o serie de facilităţi, iar una dintre acestea este de a crea posibilitatea cetăţenilor care deţin maşini electrice sau hibrid să le încarce de la sistemul de iluminat public. Braşovul devine unul dintre primele oraşe din Europa în care este posibilă încărcarea vehiculelor direct din reţeaua de iluminat public, în cadrul proiectului de telegestiune a iluminatului. Dorim să venim în sprijinul celor care utilizează astfel de vehicule mai puţin poluante, în dorinţa de a promova Braşovul ca un oraş verde, care utilizează energii regenerabile. Obiectivul la care ne-am angajat prin Convenţia Primarilor este de a reduce emisiile de dioxid de carbon  cu 32% până în anul 2020, iar acesta este încă o modalitate prin care vom atinge acest obiectiv”, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Tehnologia implementată prin proiectul “Modernizarea integrată a sistemelor de iluminat public şi creşterea siguranţei publice din municipiul Braşov” permite o conectare facilă a încărcătoarelor vehiculelor electrice direct la prizele montate pe stâlpii de iluminat public, precum şi utilizarea a diferite metode de plată (prepay, postpay sau alte variante).

Prima priză a fost montată vizavi de hotelul Capitol. Toate punctele de încărcare vor fi semnalizate corespunzător. Pentru început, în cadrul proiectului-pilot, vor fi funcţionale trei prize, ce vor fi montate în zona centrului vechi, iar utilizarea acestora, în primele 6 luni, va fi gratuită, în baza unui SMS trimis la numărul de telefon 0732.66.00.70, care va activa fluxul de curent pentru o durată de trei ore. Dacă timpul de încărcare este insuficient, utilizatorul va trebui să trimită din nou un SMS de activare.

Administrarea funcţiilor de încărcare poate fi realizată de un modul specific din cadrul platformei software care gestionează funcţionarea sistemului de iluminat public. În acest fel, dotarea cu prize de încărcare auto se poate realiza direct pe stâlpii de iluminat public, pe toată suprafaţa oraşului, eliminând necesitatea lucrărilor civile de instalare a echipamentelor.

Aplicaţiile instalate nu se opresc aici: în cadrul aceluiaşi proiect, în prima parte a anului 2015, folosind ca infrastructură electrică tot reţeaua de iluminat public, vor fi instalate 42 de camere video de supraveghere şi 42 de butoane de panică, conectate la dispeceratul integrat al Primăriei.

În viitor, municipalitatea are în vedere utilizarea structurii de iluminat public modernizate prin proiectul de telegestiune şi pentru implementarea altor aplicaţii de interes, cum ar fi sisteme de senzori de mediu şi poluare, hotspoturi WiFi, dispozitive de gestiune a parcărilor etc.

Previous Story

Brasov: „Drumul de shopping“ va fi scos la licitatie

Next Story

Pista de sanius si tubbing, in premiera in Poiana Brasov