Brasov: Din decembrie se pot face drumetii montane pe drumul forestier dintre Noua şi Timişul de Jos

Last Updated on octombrie 8, 2014

Drumul forestier dintre Noua şi Timişul de Jos va fi gata în decembrie. Se va scurta drumul spre DN1 şi se vor putea face drumeţii montane.

Vremea rea şi ploile le-au dat bătăi de cap constructorilor, iar lucrările au avansat mai greu în ultima perioadă. Reprezentanţii Primăriei dau asigurări că drumul va fi gata în maxim o lună şi jumătate.

.FOTO Andrei Paul Citeste mai mult: adev.ro/nd43iu
.FOTO Andrei Paul
Citeste mai mult: adev.ro/nd43iu

Scopul amenajării drumului Crucur este de a acesibiliza zona forestieră, atât pentru valorificarea ei din punct de vedere economic, cât şi pentru a putea asigura lucrările de silvicultură. Nu în ultimul rând, se doreşte şi dezvoltarea activităţilor de agrement din această zonă, în principal cele legate de drumeţii. (sursa: adevarul.ro)

Drumul forestier Crucur se racordează la reţeaua urbană de drumuri din municipiul Braşov, având punctul iniţial în vecinătatea Grădinii Zoologice Braşov, şi se desfăşoară ca drum de versant până în culmea ce delimitează UB V Noua de UB IV Postăvarul. Traseul drumului este tot pe versant până la întâlnirea Văii Larga Mică. De aici drumul este drum de vale, apoi înfăşoară Valea Largă Mare şi din nou devine drum de versant. Drumul va mai înfăşura doua văi paralele cu Valea Largă Mare, iar după ce trece culmea se va încheia ca drum de vale de-a lungul Văii Lungă şi se va racorda la Drumul Forestier Varna în km 3 + 47 al acestuia. Punctul final al Drumului Forestier Crucur este în localitatea Timişul de Jos, în zona Halta CFR Timişul de Jos. Drumul va fi şi o „scurtătură” spre DN 1, dar şi o şosea pentru drumeţiile montane.

Previous Story

Brasov: Cancescu ELIBERAT sub control judiciar de Inalta Curte! Crezi ca merita?

Next Story

Brasov: Locuri de munca cu angajare pe loc, marti 14 octombrie