Brasov: Crezi ca Aristotel Cancescu va fi arestat 30 de zile?

Last Updated on octombrie 7, 2014

Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a fost reţinut aseară de procurorii DNA care spun că îl suspectează în legătură cu atribuirea unor contracte pentru lucrări publice.

eee

„Mi se pare ciudat să fiu vizat de DNA acum, în plină campanie electorală, în legătură cu un raport al Curţii de Conturi de acum doi ani”, a declarat ieri preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, la intrarea în sediul DNA Braşov unde a fost adus de anchetatori în jurul orei 13.00, după ce i s-au percheziţionat casa şi biroul din Consiliul Judeţean.

După şase ore de audieri, preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore şi a fost dus, în jurul orei 19.15, în arestul IPJ Braşov. Procurorii DNA au făcut ieri pecheziţii la Consiliul Judeţean Braşov şi la alte 14 adrese, într-un dosar în care sînt vizaţi mai mulţi funcţionari publici şi oameni de afaceri, în legătură cu atribuirea unor contracte pentru lucrări publice.

Radu Ispas a fost reţinut

La o jumătate de oră după Aristotel Căncescu, la sediul DNA Braşov a ajuns ieri şi vicepreşedintele CJ Braşov, Mihai Pascu. El a declarat că procurorii au făcut percheziţii, de dimineaţă, atît la locuinţa lui, cît şi la birou, de unde au ridicat mai multe documente. Pascu a precizat că este vizat în două dosare în legătură cu două contracte din 2008 şi 2009, dar că în acea perioadă el nu ocupa funcţia de vicepreşedinte al CJ Braşov. El este doar urmarit penal, nu a fost retinut. (sursa: monitorulexpres.ro)

 Au mai fost aduşi ieri la audierile de la DNA, Viorel Costea, directorul Regionalei Drumuri şi Poduri Braşov, administratorul public al CJ, Radu Ispas şi şeful Serviciului de achiziţii publice, Emil Cirică.

Administratorul public al CJ Radu Ispas, a fost reţinut pentru 24 de ore. A trecut ieri pe la DNA, şi ieşit nunai după o jumătate de oră, şi deputatul PC Ion Diniţă. Firma sa, Gotic SA, este vizată în anchetă, după ce a încheiat 13 contracte cu Consiliul Judeţean Braşov, începînd cu 2007. O altă firmă de construcţii aflată în colimatorul DNA în acest dosar este Ramb Sistem SRL din Braşov.

Previous Story

Guvernul lanseaza in noiembrie „Prima Masina”

Next Story

Avantgarden 3 Brasov: Apartamente 2 camere, 51 mp. Vezi aici o galerie foto