Brasov. Cazul Cancescu: PSD il scapa din nou pe Dinita de puscarie!

Last Updated on octombrie 27, 2014

Sedinta in plen a Camerei Deputatilor a fost inchisa, luni, ca urmare a constatarii lipsei cvorumului, informeza Agerpres. In aceste conditii, mai multe voturi ce urmau a fi exprimate de deputati, precum votul pe cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PC Ion Dinita sau cel asupra motiunii simple privind romanii de pretutindeni, nu au mai avut loc.

In plenul de luni dupa-amiaza, in momentul in care trebuia sa inceapa votul referitor la deputatul PC Ion Dinita, presedintele Camerei Deputatilor a constatat ca, in sala, sunt doar 152 de deputati prezenti, iar cvorumul de sedinta este de 202 deputati. Dupa ce a verificat de doua ori prezenta, Valeriu Zgonea a declarat inchisa sedinta.

444

Tot in sedinta de luni, urma sa fie votata vacantarea a doua posturi de deputat si motiunea simpla privind romanii de pretutindeni.

Decizia in cazul cererii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de incuviintare a arestarii preventive a deputatului conservator Ion Dinita a fost amanata si lunea trecuta de plenul Camerei Deputatilor din lipsa de cvorum. (sursa: hotnews.ro)

Procurorul general Tiberiu Nitu i-a transmis ministrului Justitiei pe 10 octombrie referatul DNA pentru a solicita Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Ion Dinita, pus sub acuzare in dosarul de coruptie in care este cercetat si presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu.

Potrivit DNA, Dinita este acuzat de savarsirea infractiunilor de dare de mita si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Previous Story

Prin Brasov. Strada Baritiu

Next Story

Vezi aici cat costa iPhone 6 la Vodafone, Orange si Telekom