Brasov: Cancescu ARESTAT. CJ va alege un nou presedinte, Mihai Pascu sau Mihai Popa. Tu pe cine alegi?

Last Updated on octombrie 27, 2014

Consilierii judeţeni ar trebui să aleagă prin vot secret într-o şedinţă a Consiliului Judeţean, care va avea loc cel mai probabil astăzi, persoana care va îndeplini atribuţiile preşedintelui CJ, respectiv cea de ordonator de credite, după ce preşedintele Aristotel Căncescu  a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Vicepreşedintele CJ Braşov, Mihai Pascu, a declarat că, potrivit legii, prefectul judeţului va trebui să-l suspende pe Aristotel Căncescu, în termen de 48 de ore de la primirea unei adrese din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu privire la arestarea preventivă a acestuia.

foto: adevarul.ro
foto: adevarul.ro

„Procedura spune că, în cazul acestei măsuri de arestare preventivă pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va trebui să trimită o adresă către Instituţia Prefectului Braşov. În termen de 48 de ore, prefectul va emite un ordin prin care preşedintele CJ Aristotel Căncescu este suspendat. Urmează să se întrunească de îndată o şedinţă a CJ în care consilierii vor alege, prin vot secret, pe unul dintre cei doi vicepreşedinţi CJ care ar urma să îndeplinească atribuţiile preşedintelui, respectiv cea de ordonator de credite a judeţului“, a explicat Mihai Pascu.

Cei doi vicepreşedinţi ai CJ Braşov sînt Mihai Popa (PSD) şi Mihai Pascu (PC).

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, vineri noaptea, în dosarul privind atribuirea preferenţială de contracte pe bani publici, printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). (sursa: Monitorul Expres)

Un complet al Înaltei Curţi a admis astfel contestaţia procurorilor DNA împotriva deciziei instanţei inferioare care hotărîse cercetarea lui Căncescu sub control judiciar. Decizia instanţei supreme este definitivă. Căncescu s-a prezentat la sediul IPJ Braşov în aceeaşi noapte.

Previous Story

Prin Brasov. Aleea de sub Tampa :)

Next Story

Victor Ponta se ascunde de Klaus Iohannis. A refuzat confruntarea de la TVR fara explicatii