Brasov. Aristotel Cancescu: „Nu m-am imbogatit la Consiliul Judetean”. Il crezi?

Last Updated on octombrie 9, 2014

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis marţi ca preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, să fie cercetat în stare de libertate, sub control judiciar (neavând voie să părăsească ţara), într-un dosar în care este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru fapte de corupţie (luare de mită, trafic de influenţă, cinci infracţiuni de abuz în serviciu şi instigare la tentativă de abuz în serviciu).

222

În acelaşi dosar, instanţa a dispus instituirea controlului judiciar şi în cazul lui Gabriel Bâgiu, administratorul firmei SC Ramb Sistem SRL Braşov. Această decizie nu este definitivă, iar procurorii DNA au făcut contestaţie, cazul judecându-se zilele următoare. În acest dosar este implicată şi firma Gotic SA.

Ieri dimineaţă, preşedintele CJ Braşov a invitat ziariştii la cabinetul său, precizând din start că nu va răspunde la nici o întrebare: „Sunt chestiuni pe care nu vreau să le discut, iar altele nu am voie, dar vreau să clarific câteva lucruri, pentru că am văzut şi eu presa, cât şi comentariile făcute pe câteva posturi TV, unele care m-au deranjat foarte mult, altele fiind de-a dreptul groteşti”.

Sursa citată a ţinut să precizeze că „a fost mediatizată foarte mult sintagma «firmele de casă ale lui Căncescu». Or, cele două firme la care se face referire, Gotic SA şi Ramb Sistem SRL, nu au mai câştigat de patru ani nici un contract cu Consiliul Judeţean. Şi pe chestiunea asta nu mai am de comentat”. (sursa: mytex.ro)

În continuare, Aristotel Căncescu s-a referit la afirmaţiile vizând provenienţa averii sale, arătând că în anul 2007 a decis să vândă 33 de licenţe audio-video din reţeaua pe care o deţinea la nivel naţional: „Am obţinut 5 milioane de euro din această tranzacţie, sumă din care am virat la bugetul de stat 3,22 milioane de lei (circa 900.000 de euro), reprezentând impozitul de 16% pe venit. Nu m-am îmbogăţit din banii de preşedinte al CJ şi nici profitând de pe urma funcţiei”.

„Conacul” de la Râşnov: două cabane de lemn

O altă chestiune despre care preşedintele CJ Braşov a declarat că l-a deranjat este faptul că i-a fost prezentată o proprietate aflată la Râşnov, afirmându-se că ar avea un conac şi o adevărată grădină zoologică.

Faţă de acest aspect, Aristotel Căncescu a menţionat că „respectivul conac este, de fapt un ansamblu de două cabane, una din bârnă, alta din scândură, şi nişte grajduri. Acolo există o fermă de păsări de toate felurile şi nişte căprioare, pe care le deţin legal. Voi invita reprezentanţii mass-media cât de curând pentru a vedea ce se află în locaţia de la Râşnov”.

Previous Story

Brasov: Petrece Halloween-ul la Vila Bran

Next Story

Brasov: Apartament 3 camere la Alphaville