Banicioiu: Spitalul din Sacele ar putea rapid sa fie redeschis

Last Updated on octombrie 24, 2014

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, declarat, astăzi, după ce a vizitat spitalul din Săcele, că acesta ar puttea să fie redeschis rapid şi că decizia de a închide acest spital în 1 aprilie 2011, a fost una „criminală“, ţinînd cont că unitatea avea dotări şi aparatură nouă. Ministrul a spus că autorităţile locale şi judeţene nu s-au implicat suficient pentru a opri închiderea spitalului, ci „au stat, s-au uitat şi au trecut lucrurile pe lîngă ei“.

banicoiu
„Am vrut să mă conving eu personal de lucrurile de aici, de modul în care a fost luată această decizie de închidere a spitalului de la Săcele şi cred că este, practic, o mărturie a crimelor făcute de PDL. După ce vreo patru ani de zile s-au băgat bani în reabilitarea spitalului, s-au băgat bani în aparatură, s-a luat decizia absolut criminală de a-l închide. Fără nicio justificare, fără nicio explicaţie, iar din punctul meu de vedere autorităţile locale de aici şi Consiliul Judeţean aveau obligaţia de a face demersuri, nu numai pe lîngă Minister, pentru că o mare parte din vină este şi a lor. Pentru că au stat, s-au uitat şi au trecut lucrurile pe lîngă ei“, a precizat ministrul Sănătăţii.

Ministrul a mai spus că partea bună este că de aici nu s-a furat echipamentul, cum s-a întîmplat în alte spitale închise din ţară.
„Spitalul a fost închis peste noapte cu toate echipamentele bune, iar persoanlul a plecat. Situaţia fericită aici este că nu s-a furat echipamentul, ca în alte părţi unde a plecat echipamentul imediat după personal. Direcţia de Sănătate Publică m-a asigurat că există varianta aducerii de personal, vom începe cu cîţi vom reuşi să aducem şi ulterior oamenii vor căpăta încredere. Cînd vor vedea că spitalul funcţionează, vor veni“, a mai spus Bănicioiu. (sursa: monitorulexpres.ro)

Bănicioiu a precizat că s-au făcut toate demersurile pentru ca acest spital să se deschidă cît mai repede, însă nu a putut preciza o dată la care s-ar putea întîmpla acest lucru.
„Data este în felul următor: Ministerul Sănătăţii este pregătit, este cu toate hîrtiile făcute, cu banii puşi pentru spital. Mai trebuie să fie şi cei de aici pregătiţi. Noi sîntem pregătiţi pentru a introduce spitalul în contract cu Casa de Asigurări, structura, ca număr de paturi a fost aprobată de Ministerul Sănăptăţii, bani sînt deja la Casa de Asigurări, deci ar putea rapid să fie redeschis. Vrem să contăm şi pe sprijinul autorităţilor locale pentru că repunerea în funcţiune necesită nişte bani pentru partea de reabilitări, ce a mai rămas. Sînt chestiuni pe care trebuie să şi le asume şi de acum încolo, plata utilităţilor cum era şi pînă acuma, Primăria are obligaţia asta“, a spus ministrul.

Previous Story

Brasov: Auchan vinde proprietati din Spania sau Italia pentru a continua dezvoltarea mall-ului din Tractoru

Next Story

Brasov. Stenograme. Aristotel Cancescu: Vrei sa stii pentru ce putem sa fim acuzati? Pentru neglijenta in serviciu, ba