Atenţie la… „Triunghiul rosu cu bulina neagra”

Last Updated on octombrie 2, 2014

Modificările în legislaţia rutieră au adus şi obligativitatea montării unui nou semn de circulaţie, care avertizează şoferii asupra pericolelor ce-i pândesc pe şoselele ţării. Aşadar, conducătorii auto trebuie să fie atenţi la „Triunghiul roşu cu bulină neagră”. 

777

Acest indicator rutier nu este o invenţie autohtonă, ci a fost introdus în Codul Rutier după modelul mai multor ţări europene şi indică zonele cu risc ridicat de accidente. 

Potrivit poliţiştilor braşoveni, judeţul nostru nu se mai află pe harta zonelor cu puncte negre din România. Am avut, până nu de mult, patru astfel de puncte negre, mai mult din cauza lucrărilor din zonele respective sau a denivelărilor de relief, însă au fost „radiate”, potrivit subcomisarului Dan Ivaşcu, împuternicit şef Serviciu Rutier Braşov.

Conform definiţiei date de specialiştii de la Rutieră, „Punctul negru” reprezintă un sector de drum cu lungimea de maximum un kilometru, pe care, într-o perioadă de 5 ani consecutivi, s-au înregistrat minimum 10 accidente grave de circulaţie, soldate cu cel puţin 10 persoane decedate sau rănite grav. 

Potrivit subcomisarului Ivaşcu, pe raza judeţului Braşov sunt totuşi zone cu risc crescut de accidente, fără a se înscrie pe harta neagră, dar care sunt monitorizate în pemanenţă. (sursa: mytex.ro)

„E adevărat, mai sunt zone care concentrează incidente rutiere, dar încercăm să luăm măsuri, nu aşteptăm să devină puncte negre. Spre exemplu, recent s-au făcut adrese către Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi, pentru a monta parapete în zona km 41, pe Valea Bogăţii, pe DN 13, pentru a limita incidentele rutiere”, a menţionat Ivaşcu. 

Zona respectivă e cunoscută de braşoveni drept „drumul morţii”, din cauza numărului mare de cruci de la marginea şoselei, ridicate în memoria celor care şi-au pierdut viaţa. 

Previous Story

Brasov: Avionul din Centrul Civic aproape finalizat

Next Story

Brasov: Apartamente noi de vanzare in cartierul Subcetate Green Residence