ZOO Brasov. Ultimele retusuri: Saptamana aceasta animalele vor fi mutate in noile adaposturi

Last Updated on septembrie 16, 2014

Viceprimarul Braşovului, Adrian Atomei, a anunţat ieri că în cursul acestei săptămâni va fi terminată mutarea tuturor animalelor de la Grădina Zoologică în noile adăposturi. Reprezentantul municipalităţii a precizat că, după ce felinele mari (respectiv leii, tigrii şi un jaguar) au fost mutate în noile adăposturi în zona unde erau cuştile acestora se lucrează la amenajarea ţarcului pentru lupi.

222

„Spaţiul actual are puţin peste 200 mp, iar noul adăpost va avea aproximativ 550 mp, respectându-se astfel standardele europene în domeniu. Până sâmbătă, în noul ţarc vor fi mutaţi doi lupi, pentru că cel de-al treilea, fiind foarte bătrân, la recomandarea medicilor veterinari, va fi eutanasiat”, a declarat Atomei. 

Pe de altă parte, el a spus şi că felinele mari s-au obişnuit cu noile adăposturi amenajate lângă intrarea în Grădina Zoologică.   (sursa: mytex.ro)

Peste 7.000 mp destinaţi urşilor 

Tot în cursul acestei săptămâni, a mai spus Atomei, celor şapte urşi li se va da drumul în ţarcul mare, care este o extindere a celui actual: „La acest spaţiu mai sunt de efectuat câteva lucrări. Noul spaţiu va avea aproximativ 7.400 mp, în condiţiile în care cel în care stau acum are 1.065 mp. După ce vor fi mutaţi, adăpostul actual va fi închis temporar pentru efectuarea unor lucrări de igienizare a bazinului”. 

Cel mai probabil, până la finele acestei luni, parcul zoo va fi deschis pentru public, în prezent, mai fiind de lucru doar la „retuşuri”.

Previous Story

Avantgarden Brasov: Apartamente noi, in rate, fara avans!

Next Story

Brasov: 281 locuri de munca disponibile la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, marti 16 septembrie