PSD vrea sa inchida Oktoberfest Brasov! OPC a gasit nereguli dar nu a dat nicio sanctiune. Care este adevarul?

Last Updated on septembrie 11, 2014

Seful CJPC Brasov, Sorin Susanu (PSD) a facut o serie de controale la Oktoberfest Brasov unde a gasit numeroase nereguli. Dar nu a dat nicio sanctiune, el dorind o „negociere” pentru rezolvarea problemelor. Se pare ca cei de la PSD sint gelosi pe succesul Oktoberfest mai ales ca aici, pe langa brasoveni, s-au simtit bine Iohannis, Scripcaru si Cancescu.

Festivalul Oktoberfest nu are nicio autorizaţie de funcţionare, şi nici aviz de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi prin urmare ar putea fi închis, a anunţat, joi, Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu (PSD), în urma unor controale ale inspectorilor.

333

Controalele au fost declanşate la locaţia festivalului, pe Arena “Ion Ţiriac” a Liceului cu Program Sportiv din Braşov, ca urmare a unor sesizări venite din partea locuitorilor din zonă, ca urmare a nerespectării programului, respectiv a depăşirii acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Noi am întreprins un control la organizator căruia, printre altele, i-am cerut documentele referitoare la legalitatea funcţionării întregului festival. În data de 8 septembrie, am făcut acest control, iar ieri (miercuri – n.r.) trebuia să prezinte toate documentele pe care le-am solicitat şi spre surprinderea noastră din documentele pe care le avem nu rezultă că ar funcţiona legal. Nu există o autorizaţie de funcţionare, o autorizaţie de construcţie, şi nici aviz din partea ISU nu există, fapt care a dus şi la o sancţiune în acest sens“, a declarat Susanu, joi, într-o conferinţă de presă.

Până în prezent, CJPC nu a dat nicio sancţiune organizatorului, dar “există şi conotaţii penale“, potrivit sursei citate. Organizatorul, Bonima SRL, a prezentat un certificat de urbanism, însă nu şi unul de funcţionare al evenimentului, potrivit sursei citate. Acesta riscă amenzi între 10.000 şi 50.000 pentru fiecare dintre neregulile descoperite şi se poate ajunge şi la suspendarea activităţii, deşi festivalul urmează să îşi închidă porţile pe data de 14 septembrie.

“Sperăm să găsim o soluţie pentru remedierea problemelor tocmai pentru a nu prejudicia întreg evenimentul şi oportunitatea braşovenilor de a petrece timpul într-un mod plăcut. În momentul de faţă trebuie să aştept răspunsul de la celelalte instituţii respectiv de la Primărie, care ar fi trebuit să autorizeze funcţionarea evenimentului”, a mai spus şeful CJPC Braşov.

Previous Story

David Smith: Brasov, Romania. Good coffee, nice weather, beautiful city.

Next Story

Amintiri din Brasov: Primaria (fostul sediul al Finantelor) si Posta pe la 1900