Last Updated on septembrie 10, 2014
Poiana Braşov va avea începând de anul viitor un Centru modern de Informare şi Promovare Turistică, construcţia acestuia fiind finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.
Proiectul a fost vehiculat încă de acum doi ani, dar contractul de finanţare a fost semnat abia la finele săptămânii trecute, Primăria Braşov urmând să achite o cofinanţare de doar 2%.
(foto: The Dudes Pub)
„Mă bucur că, după atâta timp de aşteptare, am reuşit să semnăm contractul de finanţare pentru Centrul de Informare Turistică, un obiectiv important pentru implementarea strategiei noastre de dezvoltare a turismului. Acest centru va asigura informarea turiştilor şi promovarea Braşovului şi a Poienii Braşov, în cadrul reţelei naţionale de centre de informare turistică. Acest centru vine să întregească proiectul nostru de a transforma Poiana Braşov din staţiune de weekend în staţiune de sejur, pe tot parcursul anului. Dar trebuie să înţeleagă toată lumea, inclusiv cei din domeniul hotelier, că nu poţi să faci turism la standarde europene doar cu ce îţi oferă natura sau ţi-au lăsat înaintaşii. Trebuie şi să investeşti, pentru că turistul nu vine doar ca să stea în hotel şi să mănânce, ci trebuie să îi asiguri şi facilităţile de agrement necesare”, a precizat primarul George Scripcaru. (sursa: bzb.ro)
Peste 488.000 de lei, bani nerambursabili
Noul centru de informare turistică se va construi în parcarea mare din staţiune, la capătul liniei 20 a şi va avea o suprafaţă construită de 61 de metri pătraţi.
Baza de date şi site-ul propriu de promovare şi informare al centrului vor fi conectate la sistemul naţional integrat cu acces online pentru colectarea şi diseminarea informaţiilor turistice, ce va fi realizat de autoritatea publică centrală pentru turism.
Prin intermediul Centrului Naţional de Promovare şi Informare Turistică din Poiana Braşov se vor oferi turiştilor servicii şi pachete de programe specifice, oferte proprii, informaţii despre trasee turistice, materiale de promovare şi informare, hărţi, pliante, broşuri, CD-uri, informaţii despre obiective turistice naturale, cultural istorice, posibilităţi de cazare şi servirea mesei, restaurante, structuri de primire hoteluri, moteluri, pensiuni, vile, campinguri, precum şi o bază de date computerizată în care se pot găsi orice informaţii legate de zona turistică a Braşovului.
Perioada de implementare a proiectului va fi de 12 luni, din care şapte luni execuţia lucrărilor. Valoarea totală a proiectului este de 542.834 lei, din care valoarea asistenţei financiare nerambursabile este de 488.795 lei
Un alt centru, la Poarta Şchei
Primarul Braşovului a anunţat ieri că şi în municipiul Braşov se va amenaja un alt centru de informare turistică, ce va fi amplasat în imobilul care a intrat în reabilitare de lângă Poarta Şchei. Primăria a depus o cerere de finanţare şi pentru realizarea acestui obiectiv, însă cel mai probabil, acesta va fi realizat cu fonduri de la bugetul local.