La Cetatea Rasnov se toarna filmul „Vlad The Impaler”, 27 octombrie – 20 decembrie

Last Updated on septembrie 29, 2014

Primarul Râșnovului, Adrian Veștea, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că în 28 octombrie Cetatea va fi închisă pentru public, pentru filmări ale Companiei Castel Film Studios la filmul artistic de lungmetraj „Vlad The Impaler”/Vlad Ţepeş, în regia lui Keoni Waxman (A Good Man, Force of Execution).

999
Filmările la peliculă sunt programate pentru perioada 27 octombrie – 20 decembrie, iar la Râșnov se va turna în exteriorul Cetății, de la intrarea în curte până la intrarea în Cetate, interiorul cetății (între cele două arcade), precum și aleea care duce spre cetate. Realizatorii peliculei vor masca elementele de modernism (bănci, panouri etc.).

În rolurile principale: Scott Adkins ca „Regele Țigan” (The Bourne Ultimatum, ero Dark Thirty) și Dominic Purcell ca „Hamza Pașa” (Prison Break, echilibru, Blade: Trinity). (sursa: mytex.ro)

Lungmetrajul va fi alcătuit din patru miniserii.

Potrivit prezentării de pe site-ul oficial al companiei, „Vlad III Dracula, cunoscut sub numele de Ţepeş, a fost un erou pentru poporul său și un monstru pentru restul lumii, dorindu-se prezentarea poveștii celui care a inspirat mitul lui Dracula, vampir legendar. „Vlad The Impaler: Blood Empire” urmărește ridicarea și decăderea principelui român, care se luptă pentru a uni poporul său, dar este trădat. Minte militară strălucită și un om nemilos, Vlad este creditat ca fiind unul dintre primii generali care au utilizat războiul de gherilă pentru a învinge armatele invadatoare masive ale Imperiului Otoman, devenind un salvator pentru poporul său. Dar puterea absolută corupe, iar Vlad Dracula se transformă încet în Vlad Țepeș, devenind sursa de inspiraţie pentru unul dintre mai crude personaje din istorie”, se arată în descrierea proiectului acestei pelicule.

Previous Story

Brasov: 40 de biciclete gratuite pentru studenti prin programul StudentObike

Next Story

Amintiri din Brasov: Piata Sfatului „modernizata” cu asfalt in anii ’70