George Scripcaru: Prin preluarea Aeroportului Brasov de catre Guvern, ar putea aparea complicatii de ordin procedural si juridic, care risca sa blocheze continuarea investitiei

Last Updated on septembrie 15, 2014

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a anunţat la finele săptămânii trecute că există un proiect prin care  Guvernul ar putea prelua în totalitate aeroportul de la Ghimbav, una dintre variante fiind înfiinţarea unei societăţi comerciale în care Consiliul Judeţean Braşov să fie asociat alături de Ministerul Transporturilor.

555

În prezent, CJ Braşov este asociat alături de Primăria Braşov şi Primăria Ghimbav în vederea realizării proiectului, iar primarul Braşovului George Scripcaru este de părere că soluţia optimă pentru ca lucrurile să înainteze este cofinanţarea investiţiei atât de către autorităţile locale şi judeţene, cât şi de către Guvern.

Acesta este de părere că preluarea în totalitate a investiţiei de către Guvern ar putea da peste cap întregul proiect. (sursa: bzb.ro)

„Alături de Consiliul Judeţean, municipalitatea braşoveană este parte în acest proiect. Având în vedere că este într-un stadiu avansat de implementare, pentru finalizarea aeroportului ar trebui ca atât Guvernul României, cât şi autorităţile locale implicate să asigure cofinanţarea lucrărilor. Prin preluarea investiţiei de către Guvern, ar putea apărea complicaţii de ordin procedural şi juridic, care riscă să blocheze continuarea investiţiei”, a explicat George Scripcaru.

Previous Story

Brasov: Trafic restrictionat de Ziua Pompierilor in centrul orasului, vineri 12 septembrie

Next Story

Cetatea Rasnov, impresionand prin simplitate