Celebrul „Orient Express” a trecut prin Brasov

Last Updated on septembrie 2, 2014

Cunoscutul tren „Orient Express”, aflat în anuala călătorie Paris-Istanbul, a trecut ieri dimineaţă prin Braşov. Prima oprire în România a fost, însă, în Gara Curtici, unde vameşii au verificat documentele călătorilor.

orient-expres

Pe lista opririlor, înainte ca trenul să ajungă la Bucureşti, a fost şi staţiunea prahoveană Sinaia, pentru ca pasagerii să poată vizita Palatul Peleş. Regele trenurilor, aşa cum este supranumit „Orient Express”, a ajuns la Curtici la trei zile de când a plecat din Paris. Garnitura formată din 15 vagoane este un adevărat hotel de lux pe şine. Astfel, cei aproape 100 de turişti sunt serviţi cu preparate alese şi băuturi fine de un personal format din 45 de oameni. Dar şi preţul este pe măsură – de cel puţin 6.000 de euro biletul. (sursa: mytex.ro)

Călătoria durează şase zile. „Orient Express” are mai multe vagoane-restaurant, decorate diferit, şi vagoane de dormit cu apartamente. Geamurile sunt din cristal veritabil, iar decoraţiunile, din lemn de mahon şi sticlă de murano. „Orient Express” a pornit în prima sa călătorie în octombrie 1883. 

Previous Story

Brasov: Gigacaloria Tetkron se scumpeste de la 200 la 210 lei

Next Story

Amintiri din Brasov: Bulevardul Garii, anii ’70:)