Brasovul, un oras „hi-tech”. Made in Brasov la prima editie

Last Updated on septembrie 5, 2014

Pe terenul de sport al Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” a fost ianugurată astăzi prima expoziţie de produse industriale realizate de firmele braşovene cu capital german, sub genericul „Fabricat în Braşov”.

444

La această primă ediţie a „Made in Braşov” (MIB) expun, în 12 standuri, toate firmele cu capital german care funcţionează la Braşov, firme care au adus la Braşov înalta tehnicitate, dar şi rigoarea şi disciplina germană. Pentru a completa imaginea de „hi-tech”, un stand este dedicat Universităţii Transilvania, unde sunt prezentate câteva dintre produsele, unele chiar invenţii sau inovaţii, realizate de către studenţii şi masteranzii instituţiei de învăţământ.

555

Intenţia organizatorilor, Clubul Economic German, târgul fiind şi parte a manifestărilor Oktoberfest, este de a lansa un adevărat brand de care toţi braşovenii să fie mândri. (sursa: mytex.ro)

„Acest brand trebuie să demonstreze că oraşul de la poalele Tâmpei nu este doar un foarte atractiv oraş turistic, ci şi că este un oraş «hi-tech», unde se produc foarte multe lucruri de înaltă tehnicitate, iar locurile de muncă oferite de aceste companii de prim rang la nivel intern şi internaţional sunt locuri de muncă sigure şi bine plătite. Vrem ca, în primul rând, să le arătăm tinerilor că la Braşov există locuri de muncă de viitor, de înaltă tehnicitate, bine plătite unde ei se pot împlini ca specialişti şi ca oameni. Apoi, vrem ca braşovenii să conştientizeze că oraşul lor are ce arăta, că aici se produc foarte multe componente pe care le regăsim în aproape toate automobilele străine care circulă pe şoselele noastre ori în interiorul aeronavelor şi să devină mândri de oraşul lor”, a spus Werner Braun, preşedintele Clubului Economic German.

La deschiderea expoziţiei, care va putea fi vizitată până duminică seară, au participat Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, E. S. Werner Hans Lauk, primarul Braşovului, George Scripcaru, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mihai Pascu, senatorul Nicolae Vlad Popa şi alţi oficiali.

Previous Story

Brasov: Noi licitatii pentru locurile de parcare

Next Story

Amintiri din Brasov: Strada Republicii pe la 1900