Brasov: Uzina Rulmentul inlocuita cu un Hotel cu trei etaje si sali de conferinte

Last Updated on septembrie 25, 2014

Zona vechii fabrici de rulmenţi din Braşov se va transforma radical în următoarea perioadă. Societatea Dacia Plant, care a cumpărat fosta cantină a uzinei încă din 2012, vrea să îşi extindă investiţia, respectiv să amenajeze şi un hotel cu trei etaje, în locul altor vechi spaţii ale uzinei la care să se adauge şi săli de conferinţe şi de expoziţii, care să poată fi utilizate şi pentru concerte sau activităţi alimentaţie publică.

rulmentul
În şedinţa de Consiliu Local de la finele acestei săptămâni va fi supus aprobării Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru concesionarea de teren în vederea realizării investiţiei. Construcţiile existente ce se supun schimbării de destinaţie, sunt fosta centrală frigorifică (hala mică) şi fosta clădire de sculărie (hala mare) ale vechii fabrici, în conformitate cu documentaţia care stă la baza aprobării noului PUD pentru această zonă. Regimul maxim de înălţime conform Planului Urbanistic General este de maximum 20 de metri, iar iniţiatorii proiectului au precizat că noile construcţii nu vor depăşi această înălţime. (sursa: bzb.ro)
Hotel, supermarket şi parcare de 160 de locuri, în locul fabricii Kraft
În şedinţa de Consiliu Local de la finele săptămânii va fi însă supus aprobării şi PUZ-ul pentru vechea fabrică de ciocolată, de pe strada Alexandru Ioan Cuza. Vechea fabrică a fost vândută de către compania Mondelez România (fosta Kraft România) către retailerul Lidl România, care intenţionează să construiască în zonă un hotel cu patru etaje şi un supermarket. În zonă va fi amenajată şi o parcare cu 160 de locuri.
Previous Story

Petrece o vacanta in mirifica statiune Bran. Cazare buna gasesti si la Hotel Emire

Next Story

Brasov: Vineri se inaugureaza cele 21 de tiroliene de la Sapte Scari