BRASOV. Sarbatoarea recoltelor tine pana duminica

Last Updated on septembrie 30, 2014

Târgul de toamnă 2014 a fost deschis sâmbătă, cu un car alegoric care a străbătut oraşul din Stupini în Şchei şi a ajuns apoi pe platforma de la Roman, cu muzică populară, mici, pastramă şi must, şi se va încheia abia duminică, 5 octombrie. Spre deosebire de ediţiile anterioare, edilii Braşovului au luat decizia ca evenimentul să se desfăşoare doar pe platforma de la Roman SA, fiindcă s-a constatat că la ediţiile precedente, când târgul va avea loc în pieţe, preţurile creşteau în loc să scadă…

sarbatoarea-recoltei

„Am primit multe solicitări pentru organizarea într-un loc «neutru» şi am ales amplasamentul menţionat pentru că este unul accesibil braşovenilor din toate cartierele. Comercianţii care obişnuiau să vină la târgul de vechituri au fost anunţaţi să revină doar pe 11 octombrie. Având în vedere că producătorii sunt orientaţi spre vânzarea unor cantităţi mai mari, sperăm ca de această dată să oferim preţuri mult mai bune şi la îndemâna oricărui buzunar”, a spus şi purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea. (sursa: mytex.ro)

Se pare că ideea funcţionează, preţurile evoluând în jos ca urmare a concurenţei de… piaţă: „Avem aici 50 de producători şi 10 societăţi comerciale specializată în fructe, legume, produse de panificaţie, carne, patiserie şi altele de acest fel. Preţurile cred că sunt echilibrate şi ele depind şi de calitatea şi prospeţimea produselor, şi de modul în care fiecare producător înţelege să îşi desfăşoare activitatea. De exemplu, la deschidere, cartofii erau 80 de bani, iar acum am văzut (după o oră – nota red. ) şi cu 50 de bani. Cred că până la urmă se vor echilibra şi braşovenii vor putea alege la preţuri bune produsele pentru aprovizionarea de iarnă”, a declarat administratorul public al municipiului, Miklos Gantz.

Previous Story

Autostrada Sibiu-Pitesti, abandonata oficial. Traseul Ploiesti-Brasov-Sibiu a fost propus Comisiei Europene

Next Story

Brasov: Un maestru european al ororii – in programul Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, 2014