Brasov: Parintii pot vedea imagini in timp real din gradinite

Last Updated on septembrie 9, 2014

Începând cu luna septembrie, Municipalitatea va demara un proiect pilot  pentru instalarea unui sistem de supraveghere video şi de detectare a efracţiei în 6 grădiniţe din Braşov.

33

Sistemul integrat de supraveghere video va permite părinţilor înregistraţi în portalul web al Primăriei Braşov www.brasovcity.ro să vadă imagini în timp real din interiorul sălilor de clasă. Camerele video vor putea fi accesate într-un nou modul din cadrul secţiunii Servicii pentru cetăţeni.

Din punct de vedere tehnic în cadrul portalului se va configura o lista particularizată unde se va gestiona legătura dintre Grădiniţa – Copil – Părinte, la nivel de CNP, astfel încât fiecare părinte să aibă acces doar la imaginile video de la grădiniţa unde este înscris propriul copil/copii. Accesarea secţiunii se va realiza doar pe baza contului de utilizator configurat pe portalul Primăriei, aplicaţia nu va permite astfel accesul la camerele video în mod anonim.

„Prin acest proiect urmărim să completăm cu cât mai multe servicii şi facilităţi sistemul public de educaţie preşcolar, mai ales pentru că în ultima perioada unii dintre părinţii s-au adresat către sectorul privat doar pentru că oferea acest serviciu” a declarat George Scripcaru, primarul Brasovului.

Previous Story

Junii Brasovului te invita la Solomon Fest. Serbarea de toamna a Junilor, 20-21 septembrie

Next Story

Brasov: Piata Sfatului va fi inchisa pentru un control pirotehnic, vineri 12 septembrie