Brasov: Parcul Central va avea 62 de stalpi decorativi. Vezi aici alte imbunatatiri care vor avea loc in aceste zile

Last Updated on septembrie 16, 2014

Primarul George Scripcaru a prezentat marţi, 16 septembrie, reprezentanţilor mass-media, proiectul de modernizare a Parcului Nicolae Titulescu.

“Este o investiţie importantă pentru oraşul nostru, pentru că vorbim despre cel mai cunoscut parc al Braşovului, şi atât partea de iluminat public, cât şi infrastructura pietonală erau depăşite şi ca soluţii tehnice, şi ca durată de funcţionare. Consider că am ales cea mai bună soluţie tehnică pentru iluminat, care va fi mai eficienta şi se va încadra din punct de vedere estetic şi arhitectural în specificul acestei zone. Lucrările au început săptămâna trecută şi sper ca în maximum 6 săptămâni să le şi finalizăm. Se lucrează pe etape, deja s-au finalizat lucrările de amplasare a fundaţiilor şi se lucrează la instalarea reţelei subterane pentru tronsonul cuprins între Casa Armatei şi fântâna arteziană. S-a trecut şi la etapa a doua, de la fântâna arteziană la locul de joacă. De luni vor începe şi lucrările de reabilitare a aleilor din acest tronson. Pe acelaşi model vom face şi modernizarea Parcului Eroilor de lângă poştă.”, a declarat primarul George Scripcaru.

10426235_700149880062598_4377027815763603593_n
Foto: Andrei Paul

Descrierea proiectului:
Se vor monta 62 de stâlpi decorativi din fontă, cu un corp (57 stâlpi) sau două corpuri de iluminat (5 stâlpi), având înălţimea de 4 m, în fundaţie turnată, la distanţă de 25 de m între ei şi la 0,25m de la bordura aleilor.

Corpurile de iluminat utilizate reprezintă o soluţie nouă în iluminatul pietonal prin combinarea perfectă a LED-urilor cu dispozitivul optic (o lentilă ce asigură o distribuţie optimă a fluxului luminos).

Pentru locul de joacă se vor monta suplimentar patru reflectoare, amplasate pe stâlpi metalici zincaţi de câte 4 m înălţime.

Pentru punerea în valoare a statuii lui Nicolae Titulescu se va realiza un iluminat arhitectural prin montarea a două reflectoare montate pe doi stâlpi metalici zincaţi, de câte 1 m înălţime.

Alimentarea corpurilor de iluminat se va face prin reţea subterană nouă cu lungimea de 2.400 m.

În paralel se vor executa lucrările de reabilitare a aleilor: înlocuire borduri, refacerea covorului asfaltic şi, acolo unde este cazul, modificarea razelor de racordare.

Dacă vremea va permite, vor demara şi lucrările de modernizare a fântânii arteziene.

Valoarea proiectului de iluminat public este de 135.000 de euro, iar lucrările de reabilitare a aleilor sunt incluse în bugetul de reabilitare străzi, trotuare, alei.

Previous Story

Transilvania – atractie de toamna pe „National Geographic”

Next Story

Brasov: Anul viitor incep lucrarile de extindere a Colegiului Mesota