Brasov: Muzeul Satului de la Bran in pericol de a fi mutat la… Sibiu de catre Ministerul Culturii. Astia sint normali?

Last Updated on septembrie 1, 2014

Muzeul Satului de la Bran, amenajat în parcul din vecinătatea Castelului şi conceput ca expoziţie în aer liber unde sunt prezentate prin­cipalele tipuri de gospodării, locuinţe, anexe, construcţii economice şi instalaţii de prelucrarea a lemnului şi a ţesăturilor din lână, este în pericol de fi mutat. 

bran

Muzeul este administrat de către Ministerul Culturii, dar de câţiva ani terenul pe care acesta este amplasat face obiectul unui litigiu, fiind re­vendicat. (sursa: mytex.ro)

Ţinând cont că este un simbol pentru Braşov, iar în ultima vreme a fost avansată varianta mutării întreg patrimoniului la Sibiu, fostul director al muzeului, Ioan Prahoveanu, a iniţiat un demers de salvare a acestuia depunând o solicitare pentru ca obiectivul să fie preluat în patrimoniul Consiliului Judeţean:

„Este singurul muzeu în aer liber din judeţ şi în in­cinta sa există un valoros patri­moniu. Ar trebui preluat de admi­nistraţia judeţeană braşoveană, fiindcă totul se degradează pe zi ce trece. Acest muzeu se poate chiar autofinanţa prin organizarea a diverse evenimente”.

CJ Braşov a mai intenţionat să preia obiectivul în 2006, când a fost emisă o hotărâre în acest sens, dar demersul nu a putut fi finalizat, din cauza acţiunii de revendicare a terenului. În şedinţa de plen de la sfârşitul săptămânii trecute, aleşii judeţeni au decis să reia acţiunile pentru preluarea acestui obiectiv.

Previous Story

Brasov: Acces interzis pe Bisericii Romane, intre Lunga si De Mijloc

Next Story

Avalansa de nori la Balea Lac. In fiecare zi de vara :)