Brasov: La Parcarea de la Spitalul Militar au fost turnati cei 128 de piloni de sustinere

Last Updated on septembrie 22, 2014

Lucrările la parcarea subterană şi supraterană de la Spitalul Militar sunt în grafic, susţin reprezentanţii municipalităţii, până acum constructorul reuşind să toarne cei 128 de piloni care vor susţine obiectivul.

222
Foto: Andrei Paul, Primăria Municipiului Braşov

„Sunt foarte mulţumit de modul în care se derulează lucrările la acest proiect şi de ritmul în care se avansează. În prima parte a anului viitor vom inaugura cea mai modernă parcare din Braşov. Vorbim de un proiect important pentru Braşov, care se încadrează în strategia noastră de a transforma centrul istoric într-un obiectiv turistic, iar această parcare reprezintă una dintre soluţiile pentru descongestionarea traficului din zonă”, a precizat primarul Braşovului, George Scripcaru. (sursa: mytex.ro)

El a precizat că termenul de finalizare este în iulie 2015.

Una dintre intrări va fi de pe Strada Pictor Pop 

Parcarea va avea o suprafaţă totală de peste 9.000 de metri pătraţi, dintre care 5.329,24 mp în subteran. La suprafaţă, cota maximă a parcării va fi de 10,5 m, respectiv etajul tehnic, pe unde se va putea intra dinspre Strada Pictor Pop, intrarea fiind la acelaşi nivel cu strada.

Noua parcare va avea în total 306 locuri, respectiv 39 de locuri la subsolul al IV-lea, 47 de locuri la subsolul al III-lea, câte 48 de locuri la primul şi cel de-al doilea. Un număr de 36 de spaţii vor fi amenajate la parter, alte 48 de locuri la primul etaj şi 40 la etajul tehnic.
Valoarea investiţiei este de 17,9 milioane de lei, cu 5 milioane de lei mai mică faţă de costurile estimate iniţial, iar finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional, Polul de Creştere Braşov, Primăria asigurând de la bugetul local o cofinanţare de 2%.

Previous Story

Amintiri din Brasov: Alimentara din Piata Sfatului, 1974

Next Story

Brasov: Preh Ghimbav angajeaza 30 de persoane. De anul acesta compania va produce componente ale panoului de control al noului Audi TT