Brasov: Haide la Ravasitul Oilor – Festivalul Branzei si Pastramei, Bran 26-28 septembrie 2014

Last Updated on septembrie 21, 2014

Cu o traditie de sute de ani in oierit, Branul este una dintre cele mai incarcate zone din tara de traditii si obiceiuri pastorale.

Venirea toamnei marcheaza coborarea turmelor de pe crestele maiestuoase ale muntilor care pe pacursul verii tin loc de casa atat ciobanilor cat si oilor.

ravasit
foto: iorgomary.blogspot.ro

Fiind unul dintre punctele de referinta in ciclul pastoral, coborarea oilor din munti , reprezinta un prilej de bucurie pentru intreaga comunitate.  Ravasitul oilor este o sarbatoare care aduna deopotriva atat localnicii zonei cat si turistii.

Cu aceasi veselie ca acum cateva sute de ani si anul acesta cei mai iscusiti ciobanii braneni se vor aduna sa sarbatoreasca acest eveniment. Vor aduce de acasa cele mai gustoase produse din lapte, renumita branza in coaja de brad, telemea, urda dulce, cas si pastrama cea mai buna. Se vor mandri cu cele mai frumoase animale ce le au in gospodarie.

Nu vor lipsi de la eveniment muzica, dansul si buna dispozitie. Toti iubitorii de munte, traditii si mancare naturala, sunt asteptati in perioada 28-29 septembrie 2014 pe Paltoul Inima Reginei de la Bran sa sarbatoreasca  Ravasitul Oilor.

Organizatorii promit un program plin de surprize. In prima zi va asteptam cu  expozitie gastronomica, degustare de produse traditionale, serbare campeneasca.

Duminica va invitam sa admirati cele mai frumoase animale din gospodariile noastre, veti cunoaste cei mai harnici gospodari braneni si va veti inveseli la seara campeneasca. Printre invitati amintim pe Ovidiu Homodorean, Valeria Arnautu, ansambluri folclorice din imprejurimi si alti artisti de renume.

Previous Story

Brasov: In viteza pe la Poarta Schei :)

Next Story

Brasov: La plimbare prin Piata Sfatului, cu soare :)