Brasov: Gunoi platit pe loc

Last Updated on martie 6, 2015

Braşovenii au de ieri la dispoziţie „containerul secolului XXI”, un loc unde în schimbul deşeurilor primesc un voucher, care poate însemna o reducere la supermarket sau o donaţie către pacienţii Hospice

Parcarea de la Carrefour îi aşteaptă pe braşoveni cu un sistem inteligent de preluare separată a deşeurilor. PET-uri, doze, recipiente din sticlă, folii de plastic, baterii şi alte tipuri de ambalaje pot fi introduse în containerul în care deşeurile sunt colectate inteligent, iar în schimbul acestora cetăţenii primesc un voucher are poate fi valorificat în hipermarketul din apropiere sau poate fi donat către Hospice Casa Speranţei. Staţia de colectare îşi propune ca deşeurile să nu mai ajungă în natură şi totodată să susţină o serie de cauze sociale.

Pentru un PET, cel care îl duce la container primeşte 5 bani, pentru un kilogram de hârtie sau carton se oferă 15 bani, pentru o doză de aluminiu – 3 bani, iar pentru o sticlă voucherul este de un ban. Cei care aleg să vină cu un frigider vechi pot primi chiar şi 80 de lei, în funcţie de masa frigiderului.gunoi-bani

Braşovenii pot aduce pentru reciclare peste 10 tipuri de deşeuri, de la PET-uri, doze de aluminiu, sticle, folii de plastic şi baterii până la echipamente electrice şi electronice, baterii şi becuri.(sursa: bzb.ro)

„Braşovenii au de astăzi un loc în care se pot descărca de toate deşeurile pe care le generează în casa lor, cu excepţia biodegradabilelor de la bucătărie.

Putem prelua 12 tipuri diferite de deşeuri, iar pentru toate materialele aduse aici, cetăţenii vor primi un voucher care poate fi folosit la hipermarketul de aici. Putem spune că vorbim despre un sistem IT, containerul secolului XXI, care beneficiază de cea mai modernă tehnică. Noi, cei care am investit aici, nu utilizăm bani publici, nu am accesat bani europeni, ci este vorba despre o investiţie privată 100%”, a declarat Constantin Damov, co-fondator firmă reciclare.

Previous Story

Brasov: Scandal! Un bloc va fi construit pe un loc de joaca. Esti de acord cu asa ceva?

Next Story

Brasovul, al treilea oras turistic al tarii. Predealul – pe locul opt