Brasov. A fost inaugurat sistemul de tiroliene de la „7 Scari”

Last Updated on septembrie 27, 2014

După ce în 2013 a fost redeschis Canionul „Şapte Scări”, astăzi a fost inaugurat și un sistem de tiroliene. 

tiroliene

Primarul municipiului Săcele, Radu Nistor, a afirmat că după reabilitare, Canionul Șapte Scări a fost vizitat de foarte mulți turiști, iar pentru a crește atractivitatea zonei, „am decis să dezvoltăm aici și un sistem de tiroliene”. 

De altfel, a declarat Sorin Hermenean, directorul Regiei Publice Locale a Pădurilor (RPLP) Săcele, care administrează canionul și sistemul de tiroliene, anul acesta amenajarea de la „7 Scări” a fost vizitată de „peste 42.000 de turiști plătitori, încasările fiind de 275.000 de lei, fără TVA”. 

Investiția s-a ridicat la 256.000 de lei, finanțarea fiind asigurată de RPLP Săcele. Lungimea totală a sistemului este de 2.174 de metri, fiind compus din 21 de segmente, cel mai lung având aproape 300 de metri, iar cel mai scurt 47 de metri. Pe unele porțiuni se atinge o viteză de 70 de kilometri pe oră. Traseul începe de la intrarea în Canionul 7 Scări, iar punctul final este mai jos de „Cascada cu Apă Vie”, lângă o cabană care se construiește acum.

Pentru cei mici, la cabana de jos au fost amenajate două tiroliene.

Tariful pentru cei care vor folosi cele 21 de tiroliene este de 50 de lei pentru o coborâre, iar pentru tirolienele destinate copiilor a fost stabilit un tarif de 20 de lei pentru o jumătate de oră. Fiecare utilizator primește echipament de protecție, respectiv ham, cască și mănuși, iar la pornire i se face instructajul. (sursa: mytex.ro)

Reprezentanții RPLP Săcele au anunțat că în momentul de față se lucrează la un proiect privind reabilitarea Cascadei Tamina, unde s-ar putea monta poduri suspendate. Lucrările ar putea începe anul viitor. De asemenea, se ia în calcul și amenajarea unui traseu de tip «via ferrata» la Prăpastia Urșilor. Finanțarea ambelor investiții va fi asigurată din bugetul RPLP.

Previous Story

Brasov: Festivalul familiei, in Piata Sfatului, sambata 27 septembrie

Next Story

Hochei-Liga Mol: Corona Brasov – Dab Docler 1-3!