Brasov: 14 dinozauri la scara 1:1 au ajuns la Rasnov

Last Updated on septembrie 16, 2014

14 noi dinozauri au sosit din Germania la Râşnov!

Animalele preistorice la scară 1 la 1 au fost fabricate de germani în urma unor temeinice studii ale dinozaurilor care au existat în diverse epoci. Acum, Râşnovul găzduieşte 31 de dinozauri, iar următorul transport va fi în luna octombrie, când vor sosi şi primele animale care se pot deplasa.

444

Institutul din Germania a fabricat dinozauri pentru parcuri de pe toate continentele lumii. Cel mai mare dintre acestea se afla chiar în Germania, unde există nu mai puţin de 230 de exponate.

După Râşnov, următorul proiect va fi în Argentina, în Patagonia, unde vor exista şi dinozauri-titan, o descoperire foarte recentă a ştiinţei.

„Parcul nostru din Germania (concept aplicat şi la Râşnov – n.red.) a fost creat pe fundamente ştiinţifice, nu este numai un parc pentru petrecerea timpului liber, unde sunt expuse nişte figuri şi unde să se poată distra copiii şi adolescenţii. Toţi dinozaurii sunt certificaţi ştiinţific, aşa că este un volum foarte mare de muncă pentru acest aspect, însă avem dinozauri în parcuri de pe toate cele cinci continente şi ţinem pasul cu descoperirile din fiecare zonă a globului”, a declarat Franz Josef Dietmann, reprezentant fabricant dinozauri.  (sursa: bzb.ro)

La sfârşitul săptămânii trecute, la Râşnov au sosit încă 14 exponate, cu care numărul total al celor aduse deja în oraşul braşovean a ajuns la 31.

„Din fericire, numărul de dinozauri chiar creşte. Au mai sosit acum încă 14 bucăţi, care au fost aduse de firma din Germania care se ocupă de confecţionarea lor. Dinozaurii sunt certificaţi ştiinţific de Universitatea de la Hamburg şi urmează ca la sfârşitul lunii octombrie să mai vină încă un lot”, a declarat Gabriel Rozorea, administrator al firmei care a obţinut finanţarea pentru implementarea proiectului.

Luna viitoare, la Râşnov vor ajunge şi dinozaurii mişcători, o surpriză promisă de cei care se ocupă de Parcul cu Dinozauri.

În final, în oraşul braşovean vor exista 56 de dinozauri care îi vor încânta, cu siguranţă, pe copii şi adolescenţi.

Printre aceştia se va număra şi un exponat gigant, de 22 de metri, care va avea gâtul peste o clădire care va adăposti un cinematograf 7D cu 80 de locuri.

Previous Story

Aeroportul Brasov: Primarul Berlinului isi da demisia pentru o intarziere de 3 ani a constructiei unui aeroport. In Brasov cine ar trebui sa-si de demisia pentru o intarziere de 10 ani?

Next Story

Brasov: Ia-ti o periuta noua din Piata Sfatului! Participa la campania „Zambeste Romania“