ZOO Brasov: Au fost stabilite tarifele de intrare!

Last Updated on august 30, 2014

Consilierii locali braşoveni au aprobat în sedinţa de plen de ieri taxele de intrare pentru Grădina Zoologică Braşov. Astfel, biletul de intrare pentru copii, elevi, studenţi va costa 5 lei, adulţii vor plăti 10 lei. În cazul grupurilor organizate formate din copii, tariful de intrare a fost stabilit la 4 lei de persoană, iar adulţii care vor face parte dintr-un grup organizat vor achita câte 8 lei de persoană. 

urs
foto: pnoramio.com

De altfel, primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat după şedinţa de plen că lucrările de la Parcul Zoologic Braşov sunt pe ultima sută de metri, iar obiectivul va fi redeschis, cel mai probabil, în luna septembrie. 

„Unele lucrări se vor mai desfăşura şi după redeschiderea obiectivului, unele prevăzute în proiectul iniţial, altele urmând a fi finanţate de la bugetul local. În ultima perioadă au fost unele probleme cu mutarea animalelor în noile spaţii. Numai pentru transferul urşilor a fost nevoie de o săptămână, pentru că unul dintre ei, cel mai mare, bloca intrarea. De asemenea, au fost probleme şi cu felinele. A fost nevoie de tranchilizarea carnivorelor”, a explicat primarul. (sursa: Transilvania Expres)

Grădina Zoologică Braşov a intrat în reabilitare în urma includerii în programul „Implementarea şi realizarea proiectelor de investiţii în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice”, program finanţat de Ministerul Mediului din fondul alocat pentru implementarea programelor/subprogramelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor, iar lucrările au început în anul 2010. Valoarea totală a investiţiei este de 31,12 milioane de lei, din care 22,23 de milioane de lei au fost alocate de Ministerul Mediului. 
Parcul Zoologic a fost închis în 2011, iar termenul de finalizare al lucrărilor a fost amânat de mai multe ori, din cauza nealocării de către ministerul de resort a sumelor necesare.

Previous Story

Amintiri din Brasov: Strada Republicii in anii ’50

Next Story

Haide la Oktoberfest Brasov: 1.000 de hectolitri de bere, sute de kilograme de produse din carne, specific bavarez.